preloader

Letiltotta a hirdetési fiókod a Facebook?
Kétségbeesés helyett cselekedj!

2020-08-13   Német János   2.499   750   Facebook, Instagram, Videó marketing, Marketing eszközök

Facebook hirdetési fiók tiltás, Facebook hirdetés tiltás

Olvasási idő: 7:41 perc

A Facebook célja a minőségi tartalom nyújtása, és ha úgy érzi ez sérül, és bizony ezzel sérted a gazdasági érdekeit is, akkor büntet. A szabály az szabály. A Facebook algoritmusai ellenőrzésképp, szokás szerint végigpásztázzák a hirdetési tartalmakat. Ez nem úri hobbi csupán, így tudják biztonságos hellyé tenni az oldalt.


A döbbenettel átitatott pánik pillanata

Általában úgy tudod meg, hogy a Facebook fiókod le van tiltva, hogy megpróbálsz bejelentkezni, és nemes egyszerűséggel közli veled egy üzenet, hogy a fiókod le van tiltva. Ne kapkodj, minden meg fog oldódni, jó esetben ugyanis lesz még helyed a Facebook hirdetési platformján. Ugyanakkor nem hitegetlek: a zárolt fiók visszaállítása akár több hetes program is lehet, igaz, akkor 80-90% eséllyel újra örülhetsz neki. No de először is gondolkodjunk.

Gyors megoldás: Van a Business Manager fiókodban egy másik fiók, amihez nincs hozzárendelve bankkártya? Nosza használd ideiglenesen azt. De semmiképp se ugyanazt a kártyát, és felejtsd el a letiltott hirdetéshez tartozó landing oldalt. Erről a későbbiekben lesz még szó.

Öröm az ürümben: mivel valószínűleg a Facebook algoritmus kekeckedik veled, könnyű felülvizsgálatot kérned.


Miért van letiltva a Facebook fiókom?

Akkor lehet letiltva a fiókod, ha Például mert súlyosan sértetted a Facebook közösségi alapelveit azt vélik, megsértetted a használati feltételeket, például hamis nevet használsz, visszaélsz valaki személyazonosságával, zaklatsz másokat, a használati feltételeknek nem megfelelő bejegyzéseket teszel közzé, sérted a közösség alapelveit.

A következők hirdetése is tiltást vonhat maga után: felnőtt tartalom, társkereső szolgáltatás, affiliate program, gyógyszer, nem biztonságos szerek, pénzügyi termékek, Forex, MLM, kábítószer, hamisított dokumentum, könnyű pénzkereset. Ezen kívül ha a hirdetés átirányított URL-re, vagy 404-re mutat, illetve jogvédett terméket hirdetsz a jogtulajdonos bejelölése nélkül, szintén bajban vagy.

Úgy gondolod, tévedtek? Kérj ellenőrzést a következő űrlapon.


Facebook zárolási kisokos

 • Flagged: az algoritmus megjelöli a hirdetést, mert valami furcsát talált benne, de a hirdetésed ettől még fut.
 • Suspended: a fiókod fel van ugyan függesztve, de visszaállítható.
 • Banned: a fiókod le van tiltva. Ez komoly büntetés, fel vannak függesztve a hirdetéseid, újakat sem tudsz generálni, és még a support sem elérhető. A visszaállításra csekély az esély.

A cselekvés ideje

Tehát ha átnézted a Hirdetési szabályzatot, és a Használati feltételeket, és úgy véled, vétlen áldozat vagy csupán, az alábbiak valamelyikét teheted:

 • Jelezd a Facebooknak, különben nem fogják tudni, hogy ők tévedtek.
 • Ha értesítést kaptál, hogy a fiókodat szokatlan tevékenység miatt jelölte meg a rendszer, ezen az űrlapon vedd fel velük a kapcsolatot.
 • Nyisd meg a Hirdetéskezelőt, és kövesd az oldal tetején a vörös mezőben található útmutatást
 • Vedd fel a kapcsolatot a Facebook supporttal chaten keresztül (nem minden felhasználónak áll rendelkezésre, a weboldal alsó részében található).

Fontos! Csak annak a hirdetési fióknak a nevében járhatsz el, ahol adminisztrátor vagy.


Facebook fiók visszaállítása két lépésben

 1. Nyisd meg a facebook.com/login/identify oldalt egy olyan eszközről, amelyet már korábban használtál bejelentkezéskor, és kövesd az utasításokat.
 2. Keresd meg a fiókod a név, e-mail-cím vagy telefonszám alapján, majd kövesd a képernyőn megjelenő útmutatást új jelszó beállításához.

A Facebook-fiókodat egy ismerős vagy családtag fiókjából is visszavarázsolhatod. Nyisd meg számítógépről a profilod, kattints a borítóképen az üzenetküldési lehetőség melletti három pontra, majd jelöld be a Támogatás kérése vagy profil jelentése pontot. A Lehetőségek közül válaszd a Valami más okból lehetőséget, végül a A fiók visszaállítása pontot. Itt még nincs vége, de ha mindent jól csinálsz, hamarosan ismét tied lehet a fiókod.


Türelem rózsát, azaz Facebook fiókot terem

Ha felvetted a Facebook munkatársaival a kapcsolatot, nincs más dolgod, mint várni. Az első néhány levelet valószínű egy FB algoritmussal fogod lefolytatni. Az aláírás ne tévesszen meg.

Tipp: ha nem kapsz választ, és a gépi algoritmus nem cselekszik a fiókod visszaállításának érdekében, de neked nagyon sürgős volna, manuális fellebbezést is beadhatsz, ahol viszont már emberek fognak foglalkozni az ügyeddel.

Akkor is adódhatnak gondok, ha végül egy valódi ügyfélszolgálatos áll veled szóba, mert mondjuk nincs megfelelő jogosultsága a kérdéskörben, és átirányít. Látod már, miért van szükséged az utolsó csepp türelmedre is?


Hogy ez soha többé ne fordulhasson elő!

Fontos! Ha visszakerült hozzád a hirdetési fiókod, soha ne indítsd újra ugyanazt a hirdetést!

Problémák és megoldásuk

 • Folyamatos feljelent a konkurencia
  Ha sokszor csinálja a konkurencia, az algoritmus egy idő után megunja, majd kidob. Még akkor is, ha nincs oka rá. Viszont, már csak ezért is érdemes tökéletes hirdetéseket komponálni, hogy ne essen a hírnevünkön csorba, illetve a jogtalan jelentgetések után relatíve gyorsan kapd vissza a fiókodat. Sajnos szomorú kimondani, de sok magyar ember irigy és negatív szemléletű. Emiatt nagyon könnyen jelentenek egy nekik nem tetsző hirdetést. A tiltások egy nagyobb része ugyanis ezekből származik.

  Hiába tartasz be minden szabályt és csinálsz tökéletes weboldalt, hirdetést. Az algoritmus a közösség erejének fog hinni, ugyanis ezt mesterséges intelligencia irányítja. Vannak olyan esetek, amikor már kézzel sem tudnak belenyúlni a működésbe, mert a gép végleg tiltott. Erre szoktam mondani, hogy a közösségnek hatalmas ereje van, ezért sose becsüld alá, hogy te kivétel lehetsz.

 • A Facebooknál kiveri valami a biztosítékot azon a landing oldalon, ahová a hirdetésed mutat.
  Igen, azt is pásztázza. Hanyagul van összerakva, tele van videóval, pop-up ablakkal (bye-bye time-delayed és on-scroll), vagy egy ingyenes e-bookot ígérve a landingen bankkártyaszámot kérsz? Akkor nagy valószínűséggel ki lesz iktatva a hirdetési fiókkal egyetemben.

  A fentiek elkerülése mellett helyezz el a láblécben egy non-affilation megjegyzést, és legyen SSL az oldalon. Azonosítsd be a landing oldalt azzal, hogy feltünteted rajta láblécben a következőket: vállalkozás neve, logója, pontos és hiánytalan fizikai címe, elérhetőségek a felhasználási feltételekhez és az adatvédelmi szabályzathoz.

 • Túl sok hirdetést nyomsz és gyorsan akarsz növekedni? Esélyes a letiltás.
  Ne költekezz gyorsan. Ha nincs több éves gyakorlatod, vagy Blueprint minősítésed, napi 15%-nál gyorsabban ne növelj budget-et. Azt gondolnád, hogy miért baj az, ha van nagyobb büdzséd a Facebook kampányaid futtatására és ezért ne szeretne téged a Facebook. Sajnos ez van. Szakértők is jártak így, hogy a nulláról fél-egy év alatt több milliót, vagy több tíz milliót toltak bele a kampányaikba, ami mellé jöttek a "jelentgetések" és megvolt a baj. Építkezz óvatosan és megfontoltan, ne hétről-hétre emelj, hanem negyedéves, féléves és éves ciklusokban gondolkozz, mint egy vállalkozás.

 • Változatos kreatívok és szövegek
  Ne használd heteken, sőtt hónapokon keresztül ugyanazt a hirdetési kreatívot (kép, videó) és szöveget. Ezt azért is érdemes betartani, mert a felhasználók megunják, vagy elegük lesz belőle és megteszik a hirdetés jelentését, vagy elrejtését. Ebből adódóan arra is ügyelj, hogy ne jelenjen meg sokszor egy usernek a hirdetés (ez a gyakorisági korlát). Nem attól fog elköteleződni, ha naponta folyamatosan többször látja ugyanazt a hirdetésedet. Ennek az ellenkezőjét fogod kiváltani belőle, mert taszító ereje van.

 • Több admin használata
  Minden oldaladhoz, csoportodhoz rendelj hozzá egy megbízható felhasználót adminként. Ha téged blokkoltak, akkor az ő fiókján keresztül tudod majd megoldani a problémát. A hirdetési fiókhoz direkt nem írtam a több admint, ugyanis azon esetben minden admin felelős a másikért. Ez azt jelenti, hogy ha egy valaki bukik, akkor bukik mindenki és blokkolják őt is. Ez ugyanolyan, mint a cégek esetében az ügyvezető, aki a magánvagyonával felel a cégért. Ha pedig több ügyvezető van, akkor mindenki felelősségre vonható.

 • Töröld a régi hirdetéseket, még a visszadobottakat is!
  A nem elfogadott hirdetések ugyanis negatív elbírálást okoznak. Ha egy régen futó hirdetésed dobják vissza, akkor is töröld, mert ártalmas. Ha nem teszed, könnyen a tyúkszemeddé válik.

 • Esetleg nem te kezeled a hirdetési fiókodat?
  Akkor csak olyannak add ki a hozzáférést, akinek korábban nem tiltották le a fiókját, mert biztonsági okokból itt is így járhat.

Amikor minden kötél szakad

Előfordul, hogy a letiltott fiókot már nem lehet visszaállítani. Ekkor nincs mese, mindent kezdhetsz elölről. Akkor is el kell szánnod magad erre a lépésre, ha már hosszú ideje nem kapsz választ, de nagyon szeretnéd visszakapni a közösségedet.

Építkezz újra megfontoltan

 1. Keress egy megbízható embert, aki a munkatárson kívül lehet családtag is. Az ő profiljával létre kell hozni egy új Vállalkozáskezelő és hirdetéskezelő fiókot. Rendeljétek hozzá a Facebook oldalt és adjon hozzá először csak kezelőként, majd 1-2 hónap múlva ha nem jelez problémát a Facebook, akkor adminként.
 2. Hozz létre egy új Facebook pixelt/képpontot. A régit sajnos dobnod kell, hiába a sok adat.
 3. Új bankkártyát kell használod. Ez szintúgy fontos, hogy soha ne használd ugyanazt a bankkártyát.
 4. A Facebook figyeli az IP címet is. Vagyis ha 100%-ig biztosra akarsz menni, akkor javaslom, hogy az első pár hónapban használjátok mindketten ugyanazt az IP címet. Erre több technikai megoldás is létezik, hogy ne kelljen egy helyen legyetek.

Új weboldalra és Facebook oldalra szerintem nincs szükség. Bár olvastam olyat, hogy valaki ezt is megtette, de én a saját és ügyfeleim tapasztalatimból építkeztem, ahol erre nem volt szükség. Az egész folyamat a türelemről szól, ne kapkodd el. Bármennyire is nagy projektről van szó, nem fogsz azonnali megoldást kapni. Mindenkinek végig kell járnia az utat. Ha szerencsés vagy, akkor pár napon, vagy pár héten belül feloldanak és mindent folytathatsz ugyanott.

Egyébként egy Facebook hirdetési fiók letiltása a számodra igencsak szemfelnyitó hatású lehet, és ráébredsz, hogy bizony más eszközökkel se árt hirdetned. A honlapod legyen tele értékes tartalommal és használd a legismertebb online marketing eszközöket: Google Ads, Instagram, hírlevél, zárt Facebook csoport, chatbot, vagy influencer marketing.


Tetszett a cikk? Kérlek, oszd meg!


Cikk keresése


Kérd itt a Digitális magazinunk értesítőjét!

Iratkozz fel, ha szeretnéd elsők között olvasni a legfrissebb cikkeinket és nem szeretnél lemaradni róluk.Kövess minket!