Google Analytics 4 UTM paraméterező generátor

Mire jó és hogyan használd?

Irány a GA4 URL Bilder!

A Google Analytics UTM paraméterező generátor egy INGYENES online eszköz, melynek segítségével könnyedén felépítheted az egyedi UTM paramétereket. Ezen Google Analytics paraméterezéssel követhetni tudod a különböző online marketing kampányaid teljesítményét. Az UTM generátor online marketing szakemberek, weboldal tulajdonosok, SEO és PPC szakértők, tartalomgyártók, e-commerce menedzserek, valamint ügynökségek és marketing tanácsadók számára készült.

 1. Tölsd ki a lenti mezőket, majd nyomj a "Generál" gombra és automatikusan elkészül a felparaméterezett URL címed.
 2. A "Másol" gombra kattintással vágólapra kerül az URL, melyet utána bárhova beilleszthetsz.
 3. A "Kuka" gombbal kinullázhatod az inputokat.

GA4 URL Builder

Weboldal URL cím*

Kampány forrás*

Kampány médium*

Kampány ID

Kampány neve

Kampány kulcsszó

Kampány tartalom


A GA4 URL Builder egy ingyenes online eszköz. A helytelen adatok megadásáért, vagy a használatából erededő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk! Ha esetleg problémát tapasztalsz a használata közben, kérjük, jelentsd be itt a hibát.


Működési elv

A Google Analyticsben való megfelelő működéshez az alábbiakra figyelj:

 • A weboldal címe és az utána következő kettő paraméter (forrás, médium) megadása elengedhetetlen.
 • A paramétereket ékezet nélkül használd. Bár a generátorunk kezeli az ékezeteket és átalakítja UTF-8 karakterekké, de biztonságképp maradj az "angolos" verziónál, ahogy a mezőkben megadott példák.
 • A szavakat egybeírva, alulvonással, esetleg kötőjellel válaszd el, tehát mindenképp szóköz nélkül.
 • Ne használj speciális karaktereket (@/:*%+" stb.).
 • A kisbetű, vagy nagybetű használatánál pl.: a "karacsony", vagy "Karacsony" két különálló paraméterezést jelent. Vagyis mindenhol ugyanazt a formát használd.
 • A Google Ads kampányokhoz nincs szükséged rá. Ennek feltétele, hogy a Google Analytics és a Google Ads fiókod megfelelően össze legyen kapcsolva és az automatikus címkézést engedélyezd.
 • A generálás után mindig ellenőrizd le a működését!
 • A statisztikát, illetve az eredményeket a Google Analytics 4 fiókodban az "Ügyfélszerzés Forgalomszerzés" menüpontban tekintheted meg a megfelelő munkamenet szűréseket kiválasztva.
 • Ha legenerált felcímkézett hivatkozást szeretnéd lerövidíteni, hogy "szebben mutasson" (ebben a formában kapod vissza https://bit.ly/2R6SZy7), illetve, hogy ne ijedjenek meg a felhasználók a hivatkozás láttán, akkor használd az ingyenes Bitly URL rövidítő eszközt.

Mi az UTM paraméterezés és hogyan működik?

Az UTM paraméterezést (Urchin Tracking Module - nem szó szerint fordítva URL címkézést jelent) online (és esetleg offline) marketing kampányok eredményeinek méréséhez használjuk. A Google Analytics segítségével pontos adatokat kaphatunk arról, hogy a hivatkozásra kattintva az adott felhasználó milyen médiából, forrásból, kampányból érkezett az oldalunkra.

Vegyük alapul a YouTube csatornát, ahova az egyik termékvideónk alá elhelyezünk több weboldal címet, ahol megvásárolhatóak a termékek. Ha megnézzük Analyticsben, hogy honnan érkeztek a látogatók, illetve a megfelelő fiókbeállítást (e-kereskedelem, célok beállítása) követően a vásárlók, akkor csak azt látjuk, hogy a YouTube-ról, de semmi egyéb információnk nincs. Ha a fentiek alapján használjuk az UTM paraméterezést, akkor pontosan megtudjuk, hogy melyik videónkból, melyik hivatkozásra kattintva történt meg a vásárlás.

Ha egyedi akcióban, illetve kampányban gondolkozunk, akkor minden online csatornánkhoz használjunk (e-mail marketing, YouTube, Facebook, szórólap stb.) egységes UTM paraméterezést, természetesen minimum a forrás és a média paramétert átírva. Ekkor a Google Analytics fiókodban le tudod szűrni, hogy a felhasználók pontosan honnan érkeztek és megfelelő volt-e megtérülés. Hiszen a ROI (haszonkulcs) számodra a legfontosabb mutató.

Hogyan tudod mérni az offline marketinget? Említettem a szórólapot, ha arra egy rövidített linket (pl.: a fent említett Bitly-os) helyezel, akkor máris tudod mérni ezen eszköz hatékonyságát is.Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!