Termékbemutató videó, termékteszt videó, termékhasználati videó

Az emberek szeretik azt az érzést, amikor tudják, hogy jó döntést hoztak. Ez az élet bármely területére igaz, tehát így van ez mondjuk egy termék vásárlása esetén is. Gondolj mondjuk csak az utolsó laptop vételedre. Valószínű rosszul érintett volna, ha kiderül a fizetés után, hogy rossz vásárt csináltál, hogy nem voltál elég körültekintő, nem néztél eléggé utána.

Így vagyunk ezzel mindannyian. Gyorsan akarunk jó döntést hozni. Ilyenkor csapjuk fel a mobilunk vagy számítógépünk és fordulunk a Google-höz. Szépen beírjuk a termék nevét, majd utána írjuk, hogy "vélemény" vagy "teszt" és jönnek is a találatok. És láss csodát, az első 3 hely valamelyikén videók jelennek meg (sokszor megelőzve a fizetett kereső hirdetéseket). Az emberünk boldog, mert élőben láthatja az áhított terméket működés közben, szakértők mondják el a pro-kontra érveiket, vagy elégedett ügyfelek beszélnek a tapasztalataikról. Most őszintén, tedd a szívedre a kezed: te is tuti megnéznéd. És ez nem egyedi eset, mert az emberek 80%-a bizony ezeket kattintja le először.

Tudni akarjuk, hogy nekünk való-e a termék, megoldja-e a problémánkat, és egyáltalán, tudunk-e azonosulni a céggel, vagy a márkával. Nos, a termékbemutató videó, vagy termékteszt vide pont erre nyújt nagyon jó megoldást!


Ma már elvárják a felhasználók, hogy legyenek termékvideóid

Igen, a Hubspot kutatása szerint ma már minden 2. ember elvárja, hogy legyen a termékedről vagy a szolgáltatásodról könnyen megtalálható videó. Ennél még pontosabb és fontosabb adat, hogy 72%-uk kimondottan szeret termékbemutató videókat nézni és csalódással tölti el, ha nem talál ilyet. Sőt, a vásárlók 52%-a mondja azt, hogy ha látott videót a termékről, akkor sokkal magabiztosabban hozza meg végül a döntését a vásárlásról.

Elengedhetetlen, hogy termékvideókat készíts, különben egyre több vásárlót fogsz veszíteni.


Milyen egy jó termékbemutató videó?

Ha nagyon egyszerűen kellene kifejezni: érdeklőből vásárlót csinál. Ennél azért kicsit összetettebb, mert hitelesnek, pörgősnek, informatívnak is kell lennie. A legfontosabb, hogy az érdeklődő már az első pillanatban úgy érezze, hogy nincs kétség, kell neki ez a termék. A termékvideók kvázi az utolsó nyomógombok lehetnek a vásárláshoz. Ez kimondottan igaz az impulzus vásárlókra, hiszen ezek a vizuális tartalmak (ha jól vannak elkészítve) egyszerre több érzékszervre is hatnak, így könnyebb meggyőzni őket a vásárlásról.


Termékhasználati videó webáruházakba, webshopokba?

A termékbemutató-, illetve termékteszt videó egyik legjobb formája, ha videós termékhasználati útmutatóként alkalmazzuk. A webáruházakba mára nem csak a minőségi termékfotók az elvártak, amelyek önmagukban, modelleken, vagy adott szituációkban vannak elhelyezve. A termékhez bár magyar nyelvű nyomtatott használati útmutatót kap a vásárló, viszont mennyivel praktikusabb, ha vásárlás előtt "ki is tudja próbálni".

Vagyis egy termékhasználati videóban bemutatásra kerül a termék és annak tudása. Ez által a vásárló egy adott termékaloldalon megkap minden információt a részletes termékleírástól kezdve a termékfotókón át egészen a termékhasználati videós útmutatóig. Mindezek együttes jelenléte nagyban növeli a konverziót és a vásárlási elköteleződést az adott webáruház iránt.


Unboxing videó, amire mindenki kíváncsi

A legtöbben látni akarják, hogy mit rejt a csomagolás, hogy néz ki a termék és milyen kiegészítőket tartalmaz. Az érdeklődők szeretik alaposa szemügyre venni a terméket, mielőtt megvásárolják. Ezért is népszerűek az olyan offline műszaki boltok, ahol kiállított darabokat meg lehet megtekinteni, jobb esetben kipróbálni. Az unboxing videó tehát termékvideó és sorrendben elsőként mutatja be a terméket a nézőnek. Az unboxing videó lényege az őszinte reakció és vélemény, vagyis olyan ember szükséges hozzá, aki először találkozik az adott termékkel.


5 dolog, amire mindenképp oda kell figyelni

01.
Szöveg/vizuális elem arány

Az emberek pont azért néznek videót, hogy ne kelljen több oldalnyi szöveget átnézniük. Tehát a szöveg csak kiegészítő elemként kell, hogy megjelenjen.

02.
Termék/emberek aránya

A terméked önmagában semmit sem ér, mert ott vagy te és a kollégáid, akik hisznek benne, és ott vannak a vásárlóid, akik imádják. Ezt mind meg kell mutatnod.

03.
Termékelőnyök

Ehhez viszont pontosan tudnod kell, hogy ki a célcsoportod, mert hozzájuk kell, hogy szólj, a számukra releváns előnyöket kell előtérbe helyezned.

04.
A videó hossza

Ez nem egyszerű, mert főként a célcsoporttól függ. A kutatások szerint egy felhasználó 2 percig néz egy videót, így mi 2-3 percet szoktunk ajánlani.

05.
Azonnali ajánlat

Ami nem maradhat el, az a CTA (call to action). A videó végén meg kell mondani a nézőnek, hogy mit csináljon: próbálja ki, vegye meg, ingyenes szállítás stb. Vagyis a termékinformációk és bemutatás után a zárás résznél nem szabad elengedni.


Íme még néhány előny, ami biztosan meggyőz:

Érvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés mellett Színesen és változatosan mutathatod be a termékpalettádat.

Érvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés mellett Növelheted az értékesítési konverzióid, mert azonnali igényt tud ébreszteni a vásárlásra.

Érvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés mellett Megkülönböztetheted a márkád és a terméked a konkurenciától.

Érvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés mellett Ha a terméked paraméterei túl bonyolultak, azokat élvezetesebbé teheted egy-egy jó animációval.

Érvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés mellett Hatékony kampányokat indíthatsz, mert a közösségi média előnyben részesíti a videós tartalmakat. Oh, nem is kicsit!

Érvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés mellett Sikeresen meggyőzheted a kétkedőket.

Érvek az unboxing videó készítés és termékvideó készítés mellett Egy unboxing termékvideóval őszinte és hiteles reakciókat válthatsz ki.

Érvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés mellett Időtlen tartalom, hiszen nem igényel újraforgatást a későbbiekben, kivéve persze ha változik a terméked.


Így dolgozunk mi! A termékbemutató gyártás munkafolyamata:

Kiválasztjuk a témát, kitaláljuk a koncepciót, együtt gondolkodunk.

Segítünk statisztát, márkaarcot keresni, helyszínt választani.

Megírjuk a forgatókönyvet, a szereplő(k) szövegét, formába öntjük.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk a termékbemutató kisfilmet.

Összevágjuk és tökéletesítjük a videót szoftveres utómunkával.

Ha eredményt is szeretnél, akkor a videó marketingünk ad megoldást.


Mikor ne válaszd a termékbemutató és termékteszt videó gyártást?

Ellenérvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés szolgáltatásról Ha nem hiszel az online videó jövőjében és nem szeretnéd bemutatni a termékeidet senkinek.

Ellenérvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a termékvideóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.

Ellenérvek a Termékbemutató videó készítés és termékteszt videó készítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.


Ajánlatkérés termékvideó készítésre

Kérj itt termékvideó készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!