Video Podcast készítés, videós interjú

Mi az a video podcast?

A video podcast lényegében videós interjú, tehát önmagában szakértői interjú videó készítésként is hivatkozhatunk rá, de mégis más jelentőséggel bír.

A podcast videó egy olyan formátum, amelyben az audio podcasteket vizuális elemekkel kiegészítve hozzák létre. Ez általában interjúkat, beszélgetéseket vagy más tartalmakat jelent, amelyeket videókamerával rögzítenek, majd az interneten megosztanak. A podcast videók egyfajta hibrid médiumot alkotnak, melyek ötvözik a hagyományos podcastek hallgatásának élményét a videótartalmak előnyeivel.

A podcast videók alkalmazási lehetőségei széleskörűek, különösen a cégek számára. Ezek a videók lehetnek szakértői interjúk, cégbemutató videók, termékbemutató videók, vagy akár munkatársak bemutatására szolgáló videók. A podcast videók segítségével a cégek közvetlenebb kapcsolatot építhetnek ki ügyfeleikkel, vagy potenciális partnereikkel és lehetőséget teremthetnek az információk és gondolatok hatékony kommunikálására.


Miért ilyen népszerűek a podcast videók?

A podcast videók népszerűségének növekedése több tényező együttes hatásának eredménye.

  • Könnyű elérhetőség és fogyasztás: A podcast videókat könnyen elérhetik a felhasználók az interneten keresztül, akár a közösségi média platformokon, akár a dedikált podcast platformokon keresztül. Bármikor és bárhol hallgathatják, vagy nézhetik, ami kényelmes és hozzáférhető élményt nyújt.
  • Sokféle színes tartalom: A podcast videók számtalan témát és műfajt ölelnek fel, így a nézők megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő tartalmat, legyen szó szórakozásról, oktatásról, szakértői beszélgetésekről vagy másról.
  • Videó és hangfelvétel egyszerre: Rögtön két csatornára is feltölhető a podcast, pl. Spotify és YouTube. Így eldöntheti a néző, illetve hallgató, hogy melyik formátumot szeretné inkább fogyasztani.
  • Személyesség és kapcsolatteremtés: A podcast videók lehetővé teszik a nézők számára, hogy a tartalomkészítőket, vagy a szakértőket az arcukon és a hangjukon keresztül megismerjék. Ez személyességet és kapcsolatot teremt, ami erősíti a nézők hűségét és érdeklődését.

A fenti pontok együttesen hozzájárulnak a podcast videók népszerűségéhez, és valószínűleg a jövőben továbbra is növekedni fog ez a tartalomformátum.


Miért érdemes podcast video készítésben gondolkoznod?

2023-as magyarországi kutatás alapján az alábbi számok érvényesek a podcastokra.

1.5 millóan hallgatnak heti rendszerességgel podcastet, ami az internetezők 20%-át jelenti.

Hetente közel 6 órányi a podcast hallgatási idő, amely valjuk be nem kevés.

72%-át nem zavarja, ha egy reklám jelenik meg a műsor előtt és 55%-át az sem, ha ez a podcast közben többször.

A reklámokat nem csak elfogadják a nézők és a hallgatók, de 50%-uk utána is néz az adott terméknek, amiből vásárlás is lesz.


Nézzük át a podcast videó legfontosabb előnyeit:

Érvek a podcast videó készítés mellett Vizuális és auditív egyidejűség: A podcast videók lehetővé teszik az információk két fő érzékszervünk, a hallás és a látás egyidejű használatával való átadását. Ez erősíti az üzenet hatását, mivel a nézők egyszerre hallhatják és láthatják a tartalmat.

Érvek a podcast videó készítés mellett Kapcsolat- és brandépítés: A podcast videók az interjúalanyok, vagy a vállalati képviselők arcát és személyiségét is bemutatják. Ez segíti a nézőket abban, hogy személyes kapcsolatot építsenek az adott személlyel, vagy céggel, ami fontos a bizalom kialakításához.

Érvek a podcast videó készítés mellett Kreativitás és vizuális elemek: A podcast videók lehetőséget nyújtanak kreatív vizuális elemek, például animációk, grafikák, bemutatók és hátterek hozzáadására, amelyekkel még vonzóbbá és informatívabbá tehető a tartalom.

Érvek a podcast videó készítés mellett Virális tartalom: A podcast videókat ugyanúgy meg lehet osztani a közösségi felületeken, mint bármilyen más videós formátumot.

Érvek a podcast videó készítés mellett Tartalom hosszabbítás: A podcast videók az audio podcastekkel azonos tartalmat használnak, így lehetőséget adnak arra, hogy ugyanazt a tartalmat különböző formátumokban juttassuk el a közönségnek. Ezzel növelhetjük a tartalom kihasználtságát.

Érvek a podcast videó készítés mellett Közösségépítés: A podcast videókkal hűséges közönséget is kialakíthaunk, mivel a nézők nagy valószínűsséggel visszatérnek az újabb epizódokért és a közösséghez tartozás érzéséért.


Így dolgozunk mi! A podcast videó gyártás munkafolyamata:

Kiválasztjuk a témát, kitaláljuk a koncepciót, együtt gondolkodunk.

Megírjuk a forgatókönyvet, a szereplő(k) szövegét és formába öntjük.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk a podcast videókat.

Összevágjuk és tökéletesítjük a videókat szoftveres utómunkával.

Segítünk az online marketingben, hogy eljussál a célközönségedhez.


Mikor ne válaszd a podcast videó gyártást?

Ellenérvek a podcast videó készítés szolgáltatásról Ha nem szeretnéd felturbózni podcast videókkal az online marketingedet.

Ellenérvek a podcast videó készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel profi felszereléssel és szakértőkkel.

Ellenérvek a podcast videó készítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi videóiddal.

Ellenérvek a podcast videó készítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.


Ajánlatkérés podcast videó készítésre

Kérj itt podcast videó készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!