Dokumentumfilm készítés

Az igazi történetek ereje sosem hagy alább. Ha a te cégednek is fontos egy inspiráló, vagy technológián alapuló történet elmesélése, akkor a dokumentumfilm készítés lehet a számodra az ideális választás.

Ezek a filmek, illetve doku videók a valóságba nyújtanak bepillantást, és olyan témákat járnak körül (történelem, életút, tudomány stb.), amelyek szinte mindannyiunkat érintenek. Vagyis arra törekszenek, hogy a valóságot pontosan, hitelesen és objektíven tükrözzék, anélkül, hogy fikciós elemeket vagy előre megírt forgatókönyvet alkalmaznának.

Egy dokumentumfilm lehetővé teszi, hogy mélyrehatóan kutatva bemutassa az adott témát. Emellett lehetőséget nyújt ara, hogy az üzenetet és az érzelmeket hatékonyan közvetítse, amely által személyes kötődést teremtenek és mély benyomást hagynak a nézőkben.

Általánosságban elmondható, hogy a dokumentumfilmek népszerűsége bár nem nagy tempóban, de növekszik. Egyre több ember talál bennük érdekes, tanulságos és megindító történeteket. Az online streaming szolgáltatók, mint például a Netflix, az Amazon Prime és a Hulu is hozzájárulnak ehhez a növekedéshez, mivel széles körben elérhetővé teszik a doku filmeket és sorozatokat a világ minden táján.

Az ideális nyelv kiválasztása függ a célközönségedtől és a piacodtól. Az angol a világnyelv, így ha globális közönséget célzol meg, akkor angol nyelven elkészített dokumentumfilmet javaslunk. Ezenkívül fontos lehet több nyelven elkészíteni a feliratokat, hogy minél több néző megérthesse a történetet. Ha a célközönség magyar, akkor is gondolj a nemzetközi elérésre, amihez legalább angol nyelven érdemes feliratot készíteni. Mindebben természetesen tudunk segíteni, hiszen fordításban és lektorálásban is nyújtunk kiegészítő szolgáltatást.


Ismerd meg a dokumentumfilm típusokat

  • Természet: A világ lenyűgöző tájait, állatokat és növényeket mutatják be.
  • Történelem: A múlt eseményeit és korszakokat dolgozzák fel.
  • Életrajz: Híres emberek, művészek életét és hagyatékát mutatják be.
  • Kutatás és tudomány: Olyan kutatók, tudósok és feltalálók életét és munkásságát mutatják be, akik újításokat hoznak a tudományba vagy a technológiába.
  • Társadalmi kérdések: Társadalmi problémákat és az aktivisták munkáját mutatják be, hogy felhívják a figyelmet egy-egy fontos ügyre.
  • Kultúra és művészet: Kultúrákat, művészeti mozgalmakat vagy alkotókat mutatnak be.
  • Sport: Olyan sportolók, csapatok vagy sportesemények történetét mutatják be, amelyek izgalmasak és inspirálóak lehetnek.

Azt érdemes figyelembe venned, hogy mi marketing alapú videókat készítünk, vagyis nem minden típusú dokumentumfilm gyártást tudunk elvállalni. Hozzánk a kutatás- és tudomány alapú dokuk állnak közel, amit életrajzi interjúkkal tudunk kiegészíteni.


Foglaljuk össze a dokumentumfilm legfontosabb előnyeit

Dokumentumfilm készítés és doku videó készítés érvek Hitelesség: A dokumentumfilmek valóságot és mély információkat közvetítenek. Lehetőséget nyújtanak a nézőknek, hogy jobban megértsék a világot a különböző témák és események bemutatásával.

Dokumentumfilm készítés és doku videó készítés érvek Érzelmi ébresztés: A dokumentumfilmek gyakran érzelmi mélypontokat érintenek. Az életsorsok, történetek és problémák bemutatása érzelmeket válthat ki a nézőkből, segítve nekik azonosulni a film témájával.

Dokumentumfilm készítés és doku videó készítés érvek Tudatosság és tudás közvetítése: A dokumentumfilmek kiváló oktatási eszközök lehetnek, és segíthetnek az embereknek megérteni a komplex témákat és problémákat.

Dokumentumfilm készítés és doku videó készítés érvek Közösség építés: A dokumentumfilmek hozzájárulhatnak a közösségek építéséhez. Azok, akik ugyanazokat a dokumentumfilmeket nézik, közös érdeklődést és beszédtémát találhatnak.

Dokumentumfilm készítés és doku videó készítés érvek Kultúra és történelem megőrzése: Ezek a filmek képesek megőrizni kultúrákat és történelmi eseményeket. Fontos dokumentumokként szolgálhatnak a jövő generációi számára.

Dokumentumfilm készítés és doku videó készítés érvek Inspiráció és aktivizmus: Sokszor bemutatnak olyan (hősies) tetteket és az aktivizmus példáit, amelyek arra ösztönzik a nézőket, hogy cselekedjenek és változást hozzanak az életükbe.

Dokumentumfilm készítés és doku videó készítés érvek Változatos témák: A dokumentumfilmek szinte bármilyen témát lefedhetnek, így bármilyen érdeklődési körre megcélozhatóak.

Dokumentumfilm készítés és doku videó készítés érvek Művészi kifejezés és kreativitás: A dokumentumfilmek nem csupán tájékoztató jellegűek, hanem művészeti műfajok is lehetnek. A rendezők kreativitásukat is kifejezhetik a történetek megfelelő szemszögből történő megvilágításával és bemutatásával.


Így dolgozunk mi! A dokumentfumfilm gyártás munkafolyamata:

A kiválasztott témádhoz kitaláljuk a koncepciót, együtt gondolkodunk.

Segítünk szereplőt válogatni, helyszínt választani és mindent megszervezni.

Megírjuk a forgatókönyvet, formába öntjük az elképzelésedet.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk a dokumentumfilmedet.

Összevágjuk és tökéletesítjük a videót szoftveres utómunkával.


Mikor ne válaszd a dokumentumfilm gyártást?

Ellenérvek a dokumentumfilm készítés szolgáltatásról Ha nem hiszel az online videó jövőjében és nem szeretnéd a cégedet bemutatni senkinek.

Ellenérvek a dokumentumfilm készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a dokumentumfilm készítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi videóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.

Ellenérvek a dokumentumfilm készítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.


Ajánlatkérés dokumentumfilm készítésre

Kérj itt dokumentumfilm készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!