Oktatóvideó készítés

Talán már találkozhattál olyan vásárlóddal, aki nem tudta 100%-ig, hogy hogyan is kell használni a terméket. (Ha most nagyban csóválod a fejed, hidd el nekünk, biztos, hogy volt már ilyen, maximum nem tudsz róla.) Nem értetted a helyzetet, hiszen Te pontosan leírtál mindent a weboldalon, sőt ott van a használati utasítás is vagy a súgó. Csak hogy az egész nem ilyen egyszerű: az emberek ugyanis szelektálnak olvasás közben, csak a címszavakra koncentrálnak. Az unalmas, szakmai részeket sokszor átugorják, ezekhez már csak akkor térnek vissza, és akkor nézik át őket részletesen, amikor már valami baj van a termékkel. Mit lehet ilyen esetben tenni? Oktató videókat kell készíteni!


Ha nincsenek a termékeid használatáról oktató videóid, akkor értékes vásárlásokat fogsz elbukni.

Őszintén, Te melyikben keresnéd meg a választ egy termékkel kapcsolatos problémára: egy több oldalas szakmai anyagot olvasnál-e el, vagy megnéznél egy pár perces videót a YouTube-on, amiben érthetően minden kérdésedre választ kapsz. Ha nem vagy a termék szakembere és időt is szeretnél spórolni, szinte biztos, hogy a videót fogod választani. A leendő vásárlóid 80%-a így van ezzel, sőt már el is várják, hogy legyenek ilyen videós tartalmaid. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne legyen meg szövegesen is ugyanez a tartalom, de az elemzések nem hazudnak, a videókban óriási potenciál van.


Ha a következők egyikével foglalkozol, mindenképp szükséged van oktató videókra

  • mobilappok: egy jó alkalmazás egyszerű és érthető, de ahhoz, hogy a felhasználó is így érezze, videókra is szükség van. Pár másodperced van meggyőzni róla, mennyire felhasználóbarát és könnyen kezelhető. Ha ezek az információk viszont nincsenek szem előtt, gyorsan a kukában landolhat az app. A felhasználói statisztikák alapján, ha a letöltő 1 percen belül nem érti mit kell csinálni, azzal a lendülettel törli is az egészet és keres jobbat. Sőt, mivel az appok folyamatosan fejlődnek, így az új funkciókat is érdemes folyamatosan videó formában bemutatni.
  • bonyolultabb termékek: ami számodra teljesen egyértelmű a termékeddel kapcsolatban, az hidd el, már másnak kétszer se biztos. Ezért érdemes elmagyarázni a működését, a helyes használatát egy-egy jó videóval. (Bizonyos termékek esetén ez akár a használatból eredő hibák számát is csökkentheti, hiszen a helyes működtetéssel ezek leredukálhatók.) Sokan beleesnek egy hibába, amit te inkább ne kövess el: ezek az unalmas, csak magyarázós videók. Épp ezért érdemes a készítés előtt marketingesekkel is konzultálni.
  • szoftverek, programok: ha valakinek kötelező, akkor ebben az estetben biztosan nem hagyható ki ez a videó fajta. Nincs az a szoftver, vagy program, ami kapcsán ne merülne fel millió egy kérdés. Telitalálat, ha mondjuk egy blog mellett videó formájában is ott vannak a válaszok. Példának okáért akár bemutatkozó videónak is tökéletes.
  • e-learning videó készítés, tanfolyam indítás: ha mondjuk valamilyen területnek a szakértője vagy, akkor biztosan megfordult már a fejedben, hogy másokkal is megosztd a tudásod, emelve így a saját szaktekintélyed. Az online tanfolyamok az aranykorukat érik. Ha már blogolsz, teljesen jó, de ne feledd el, hogy a statisztikák nem hazudnak: mindenki videót néz, így jobban teszed, ha ezeket fel is veszed kivávó a profi videó és hang minőségre egyaránt ügyelve.

Fogadj meg három tanácsot

1.
Ne egy videóban gondolkodj

Egy kicsit bonyolultabb termék esetén a néző nem tud 100%-osan befogadni minden információt. Bontsd le inkább több kisebb videóra. Ezek simán lehetnek 10 percnél hosszabbak.

2.
Ügyfél kérdések, panaszok

Mielőtt belekezdesz, érdemes az eddigi összes ügyfél kérdést és esetleges panaszt összegyűjteni, mert ezek átgondolása a legfontosabb és be kell építened majd a videókba.

3.
Animáció

Nem kell mindenáron élő szereplős kisfilmben gondolkodnod, egy jó animációs videóval is kreatívan meg tudjuk ezt oldani neked.


Egy oktató videó előnyei

oktató videó készítés érvek Ha bonyolult a terméked, könnyen bemutathatod azt egy oktató videóban.

oktató videó készítés érvek Kreatív megoldásokkal nagyobb konverziót érhetsz el, mivel extra élményt kap az ügyfél.

oktató videó készítés érvek Remek csali lehet egy-egy kampányod esetén.

oktató videó készítés érvek Leveheti az ügyfélszolgálatról a terhet.

oktató videó készítés érvek A piacod szakértőjévé válhatsz.

oktató videó készítés érvek Multifunkcionálisan felhasználhatod.


Így dolgozunk mi! Az oktató videó gyártás munkafolyamata:

Kiválasztjuk a témát, kitaláljuk a koncepciót, együtt gondolkodunk.

Segítünk statisztát, márkaarcot keresni, helyszínt választani.

Megírjuk a forgatókönyvet, a szereplő(k) szövegét, formába öntjük.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk a teméke(i)dhez az oktató kisfilme(ke)t.

Összevágjuk és tökéletesítjük a videót szoftveres utómunkával.

Ha eredményt is szeretnél, akkor a videó marketingünk ad megoldást.


Mikor ne válaszd az oktató videó készítést?

Ellenérvek az oktató videó készítés szolgáltatásról Ha nem hiszel a videók jövőjében és nem szeretnéd bemutatni az oktató videóidat senkinek.

Ellenérvek az oktató videó készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek az oktató videó készítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi videóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.

Ellenérvek az oktató videó készítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.


Ajánlatkérés oktatóvideó készítésre

Kérj itt oktatóvideó készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!