Referenciavideó készítés és ügyfélvélemény videó gyártás

Az emberek szeretik világgá kürtölni a sikereiket. Miért pont Te ne tennéd ezt? Ha egy munkáddal hihetetlen eredményeket értél el, szuperül sikerült egy projekted, vagy a vásárlóid maximálisan elégedettek voltak a termékeddel, szolgáltatásoddal, akkor csak egy dolgod van hátra: referenciavideókat, vagy ügyfélvélemény videókat kell készítened, más néven vevővélemény videókat.

Ha eddig nem gondoltál volna erre, vagy talán kicsit cikinek érezted, hogy mások dicsérjenek, akkor garantáljuk, hogy az oldal végére már teljesen máshogy fogod látni. Ha az eddigi tapasztalatainkat nézzük, akkor kétféle referenciavideót tudunk megkülönböztetni:

Referenciavideó

Az egyik csoport, amikor a munkánk, szolgáltatásunk, vagy termékünk kész eredményét mutatjuk be. Például egy gyártósoron készült termék a fém megmunkálásától a végfelhasználójának sikeréig. Ebben az esetben nem kötelező, hogy legyen főszereplője (de azért nagyon ajánlott) a kisfilmnek, hiszen a munkánk magáért beszél.

Ügyfélvélemény videó

A másik csoport, az ügyfélvélemény videók, ügyfélajánló videók, vevővélemény videók. Kicsit olyan ez mint a jó PR, amikor mások mondják rólad, vagy a termékedről, hogy az mennyire szuper. Ha foglalkoztál már marketinggel, akkor eljuthattál a weboldalak felépítéséig is, ahol biztosan vagy milliószor előkerült ugyanaz a kulcsfontosságú elem: ügyfélvélemény (social proof, testimonial video).

Termékfüggő ugyan, hogy melyik a legjobb megoldás, de amit a helyedben soha nem hagynánk ki, az az ügyfélajánló, mert legalább 3 elégedett ügyféllel készült videó MINDEN terméknek kell!


Bizalmat kell kiépítened a potenciális vevőiddel.

A mai online világban, ahol az átverés és a fake news uralkodik, egyre nehezebb a lehetséges vásárlók bizalmát elnyerni. Egy weboldalon bármit ígérhet az ember fia. Te is találkoztál már biztosan olyan csodaterméket kínáló oldallal, ahol rengeteg olyan vélemény volt, ahol egy minimális idézőjeles szöveggel, maximum valamilyen mosolygós arccal (általában stockfotóval) próbálják a vásárlók bizalmát elnyerni és pénztárcájukat kinyitni. Na, ezek azok, amiknek ma már a többség biztosan nem dől be. És itt jön képbe a videó.

Mert a referencia videóban nincs mellébeszélés, csak őszinteség, a vevőd gondolatai. Ez azért fontos, mert az ember nagyon könnyen magára tud ismerni egy másik elégedett ügyfélben.

Fontos! Csak akkor tudsz eladni bármit, ha el tudod érni, hogy a látogatóid megbízzanak benned. A referencia videóban erre max. 1-2 perced van.


A mai szkeptikus online világban 1 titok van: a csapból is a VALÓS, elégedett vevőid kell, hogy folyjanak!

Referencia videóból soha nem lehet elég. Minél több van belőle, annál hitelesebbek vagyunk. Nem lehet eleget dicsérni téged vagy épp a terméked. Persze ne ijedj meg, ez lehet elsőre soknak tűnik, de képzeld, hogy 1 nap alatt, akár 5-10 emberrel is simán fel tudunk venni referencia videókat.

Mi szerepeljen egy ilyen videóban? A felépítése nagyon egyszerű: megfogalmazunk egy problémát, amin egy vásárlódnak a Te megoldásod segített. Elmondja a terméked előnyeit, ezután ajánl téged, végül az egészet zárjuk egy CTA-val (call to action), vagyis egy azonnali ajánlattal.


Nézzük át a referencia videó legfontosabb előnyeit:

Érvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés mellett Bizalmat építhetsz a lehetséges vásárlóiddal.

Érvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés mellett Hamarabb tudnak azonosulni a termékkeddel, márkáddal, mint ha csak sima képeket mutatnál.

Érvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés mellett Univerzálisan felhasználható a weboldalon keresztül a közösségi csatornákig. Az online kampányok elengedhetetlen része lesz.

Érvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés mellett Nem csak videót készítesz, hanem közben jobban megismerheted az ügyfeleidet és azok véleményét, amit más területen is kamatoztathatsz.

Érvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés mellett Egy munkanap alatt több ügyfélvélemény videót is el tudunk készíteni, így időtakarékos megoldás.

Érvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés mellett A Facebook, Youtube, Instagram csatornákon ezek a videó fajták sokkal jobb eredményeket érnek el.

Érvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés mellett B2B szektorban szereplőknek kötelező, mert a jó referencia a sikeres együttműködés alapja.


Így dolgozunk mi! A referencia videó gyártás munkafolyamata:

Kiválasztjuk a témát, kitaláljuk a koncepciót, együtt gondolkodunk.

Segítünk statisztát, márkaarcot keresni, helyszínt választani.

Megírjuk a forgatókönyvet, a szereplő(k) szövegét, formába öntjük.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk a referencia kisfilmet.

Összevágjuk és tökéletesítjük a videót szoftveres utómunkával.

Ha eredményt is szeretnél, akkor a videó marketingünk ad megoldást.


Mikor ne válaszd a referencia videó gyártást?

Ellenérvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés szolgáltatásról Ha nem hiszel az online videó jövőjében és nem szeretnéd bemutatni a referenciáidat senkinek.

Ellenérvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a referencia videóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.

Ellenérvek a referencia videó készítés és ügyfélvélemény videó készítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.


Ajánlatkérés referenciavideó készítésre

Kérj itt referenciavideó készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!