Landing page videók: az értékesítési tölcséred megmentői

Hallottál már az értékesítési tölcsérekről (sales funnel)? Esetleg tartasz ott a marketingedben, hogy használod is őket? Ha igen, akkor van még egy fontos kérdésünk…

Elégedett vagy az eredményeiddel, konverzióiddal?
Mert a cégek 72% egyáltalán nem az.

Ha a szerencsés maradék 28%-ba tartozol, akkor is javasoljuk, hogy olvasd végig ezt az oldalt, mert biztosan találsz majd egy-két hasznos információt benne, amit kamatoztatni tudsz majd.


Amikor nem jönnek az eredmények

Egy sales funnel (értékesítési tölcsér) kigondolása, elkészítése egy jól bejáratott marketingesnek sem 2 hét, de egy teljesen kezdő számára igazi kihívás. Ha mégis belevág, és elkészül a tölcsér minden része, akkor indulhat is rá a kampány. Nagy a várakozás, hogy jöjjenek azok a csoda eredmények a funnel utolsó oldaláról, a landing page-ről (ahova érkeztetjük, illetve fogadjuk a felhasználókat).

De mi van akkor, ha nem jönnek azok a számok, amikről mindenki szuperlatívuszokban beszél. Pedig első ránézésre elvileg minden rendben működik.

Az, hogy mitől lesz jobb egy landing oldal, viszonylag elég sok mindentől függ, mi most viszont csak 1 dologra, a videós tartalmakra fogunk koncentrálni, ami elég nagyot tud lendíteni majd a landing page-eden. Egyes kutatások szerint 80%-kal is megnövelheti a konverziós arányt. Ennek még a fele se rossz, nem igaz?


Így gondolkodnak a leendő vevőid. Hidd el, videókat akarnak.

Mivel a példákon lehet úgy általában a legjobban megérteni a dolgokat, így most ismét ezzel élünk. Tehát, képzeld el, hogy a célközönséged tagjait szépen eléred a hirdetéseiddel. Ők pedig ezeket rendre lekattintják. Végig mennek a rövidebb-hosszabb értékesítési tölcséreden, és végül landolnak az utolsó, mindent eldöntő oldaladon.


Egy probléma van: nem ismer, idegen vagy a számára.

Nem tudja ki vagy, mi a márkád. De nézi, olvassa az oldalad, főleg csak a címsorokat szúrja ki. De az óra ketyeg, csupán pár másodperced van meggyőzni, hogy érdemes maradnia és jobban megismernie.


Vajon minden fontos információt át tudtál neki adni?

De ami ennél is sokkal fontosabb: meg van a bizalom, a hitelesség?
Te is tudod, hogy mennyire fontos a mai online világban a hitelesség és megbízhatóság, amelyet a legjobban talán a videókkal tudsz elérni. Pont ez fogja áthidalni azt a problémát, hogy olyan hamar sarkon fordulnak a landingedről. Mert ha az oldaladon:

  • Megismerhet téged, így már tudja kihez kötni az egészet.
  • Bemutathatnod neki a terméked úgy, hogy azonnal megértse a működését és rájöjjön, hogy szüksége van rá.
  • Bemutathatod neki az elégedett vásárlóidat.

Ez csak néhány példa azok közül, amit meg tudsz csinálni, de a lényeg, hogy az oldalad céljához igazítsd a videókat.


Mi van akkor, ha irreálisan hosszú a landinged,

de még mindig nem tudtál mindent átadni a látogatónak? Velünk bizony ez már sokszor megtörtént.
A landignek minden olyan fontos információt tartalmaznia kell, amely alapján a látógató nyugodt szívvel meg tudja hozni majd a döntését. Bizony sokszor mi is belefutottunk abba, hogy túl hosszú lett egy landing oldal szövege, amit normálisan átadni képtelenség lett volna. Mivel 1 videó felér több ezer szóval, így ez mindig tökéletes megoldás lehet erre, hiszen 1 percbe mindent el tudsz mondani vagy meg tudsz mutatni a nézőnek.


Milyen videókat készítsünk a landing oldalunkra?

Cégbemutató videó, termékbemutató videó, terméktesztelő videó, hogyan használd videó, oktató videó vagy elégedett ügyfeleket bemutató referencia videó. Rengeteg féle van, de ezekből az utolsót soha ne hagyd ki, mert kulcsfontosságú. A többi meghatározásánál az értékesítési landing oldaladat és a célt kell figyelembe venni. Ha nem tudsz dönteni és több is esélyes, akkor a legjobb, ha tesztelsz.


Hány videót rakjak az oldalra és milyen hosszúak legyenek?

Erre nagyon nehéz válaszolni, de az biztos, hogy nem szabad túlzásba esni. Van, amikor oldalanként 1db is elég a sikerhez, de az elégedett ügyfelek videóiból akár több darabot is simán el lehet helyezni.

Az értékesítési landing videók hosszáról nagyon változatos tapasztalataink vannak, de valahol 1 és 5 perc között tartjuk reálisnak. Természetesen ez függ a videó témájától is.


Mik a landing oldali marketing videók legfontosabb előnyei:

Érvek a landing page értékesítési és marketing videók készítése mellett Bizalmat építhetsz, hogy a felhasználókból vásárlókat formálj.

Érvek a landing page értékesítési és marketing videók készítése mellett Univerzálisan felhasználható a weboldalon keresztül a közösségi csatornákig. Az online kampányok elengedhetetlen része lesz.

Érvek a landing page értékesítési és marketing videók készítése mellett Megkülönböztetheted a márkád és a terméked a konkurenciától.

Érvek a landing page értékesítési és marketing videók készítése mellett Növelheted az értékesítési konverzióid, mert azonnali igényt tud ébreszteni a vásárlásra.

Érvek a landing page értékesítési és marketing videók készítése mellett Időtlen tartalom, hiszen nem igényel újraforgatást a későbbiekben, kivéve persze ha változik a terméked.


Így dolgozunk mi! A landing videó gyártás munkafolyamata:

Rendbe tesszük a jelenlegi landingedet, de ha szükséges újat készítünk.

Megtervezzük az értékesítési tölcséredet + hova milyen videó kerüljön.

Ha az első kettőt más marketinges csapat végzi, akkor csak tanácsot adunk.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk az értékesítési marketing videókat.

Összevágjuk és tökéletesítjük a landing videókat a digitális utómunkával.

A videó marketing kampányodat kifejlesztjük és optimalizáljuk.


Mikor ne válaszd a landing videó gyártás szolgáltatásunkat?

Ellenérvek a landing oldal értékesítési marketing videók készítése szolgáltatásról Ha nem hiszel az online videó jövőjében és nem szeretnéd bemutatni a termékeidet és cégedet senkinek.

Ellenérvek a landing oldal értékesítési marketing videók készítése szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a landing oldal értékesítési marketing videók készítése szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi landing videóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.

Ellenérvek a landing oldal értékesítési marketing videók készítése szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.


Ajánlatkérés landing page videó készítésre

Kérj itt landing page videó készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!