Üzleti fotózás

Nézzük a tényeket: kevés az igazán jó videó. És talán még kevesebb a jó céges/márka/termék fotó. Ha raktál már ki Facebookra posztot, vagy voltak kampányaid, akkor valószínű már találkoztál a stock fotók világával. Ezek azok a képek, amiket ingyen, vagy pénzért szabadon letölthetsz és használhatsz. Nem hazudunk, szeretjük és mi is használjuk ezeket, de csak okosan és mértékkel. Van egy pár stock fotós arc, akiket bizony az internet népes tábora már nagyon jól ismer. Talán neked is megvan az a magyar ősz hajú úr (Arató András), aki mosolyával igazi mém lett a világban. Ha "őt" használod, az ma már bizony ciki számba megy.

Tehát nem baj, ha használsz ilyen képeket, de csak annyit, amennyit muszáj, és ne hagyd, hogy a saját márkád megjelenésének rovására menjen. Ma már szinte minden telefonnal lehet jó képeket készíteni, de van egy probléma: az igazán jó képekhez fotós képzettség szükséges. Természetesen lehet jó szemed a képkészítésre és csináld is (például egy-egy Facebook posztnak kiváló lehet), de a fényeket, a beállításokat és az utómunkát már nem lehet elrontani, mondjuk egy nagy kampány kreatívjához.

Javasolni szoktuk ügyfeleinknek, hogy félévente, de legalább évente szánjanak egy, akár teljes napot fotózásra. Sőt, ha igazán ügyesek és hatékonyak akarunk lenni, érdemes összekötni ezt akár a videó forgatással. Így két legyet üthetünk egy csapásra.


Ezeken a fotós témákon tilos spórolnod!

 • termékfotózás: ezt tényleg nem kell megmagyarázni, mert ha van terméked és valamilyen formában meg szeretnéd mutatni a nagyközönségnek, akkor arról előnyös fotókat kell készítened.
 • tárgyfotózás: ez leginkább a webshopokat érintheti, és hidd el, ezen tényleg nem éri meg spórolni. A konverziós rátád bánhatja.
 • épület, külsős fotózás: ezek talán a legizgalmasabb munkák, hiszen itt a drónunkat is bevetjük a szuper képekért.
 • étel, éttermi fotózás: ugye ezt sem kell túlmagyarázni, hiszen évek óta a foodporn-ban létezünk. Görgesd csak a Facebook hírfolyamod, és tuti 1 perc alatt szembe jön veled egy-egy gusztán fotózott kaja, amit akkor is megkívánsz, ha nem vagy éhes.
 • cég, hangulat fotózás: minden cégvezetőnek kell saját magáról, a munkatársakról, a belső irodáról, terekről egy-egy előnyös fotó. Ezt pedig a további munkahelyi életképek, hangulatfotók tovább fokozhatják. A képletöltő oldalakon pont ezekből találni a legtöbb beállított fotót, így ezt is bízd inkább profikra.
 • kreatív fotózás: imádjuk, ha ilyen munkát kapunk, mind fényképezés/utómunka, mint pedig marketing szempontból. Tényleg ez a kreativitás teteje.
 • kampány fotózás: ha igazán egyedi és jó eredményeket hozó kampány hirdetéseket szeretnél, akkor felejtsd el a stock fotókat.
 • werk fotózás: videófelvétel közben készült werkfotók, hogyan készült werkfotók, kulisszák mögötti werfotók stb. nagyon szeretik az emberek, ha be tudnak lesni a színfalak mögé.

Fontos megjegyezned, hogy minden csatornádra (legyen az online, vagy nyomtatott) nem használhatsz ugyanolyan képet.


Inkább ne csináld, ha így csinálod.

Az már egész jó, hogy ha vannak fotóid. De hadd kérdezzünk kettőt:

 1. Amikor fényképeztetek, volt mögötte bármilyen koncepció és megfelelő szakértelem?
 2. Biztos, hogy megfelelő fotókat használsz a különböző platformokon?

Valószínű, hogy nem. Sokan elfelejtik, hogy az a kép, ami jó a webáruházba, az nem jó Instagramra. Azért említjük az Instagram közösségi csatornát, mert itt látjuk a legtöbb rossz megoldást. Ugyanis ide nem akármilyen képeket tölthetsz fel, mert annak látványban és minőségben ütnie kell. Az Insta felhasználók ugyanis már ki van élezve a csúcsminőségű fotókra és grafikákra. Ha ilyet nem tudsz nyújtani, nem csak ez a platform, de a többi sem való neked.

Őszinték leszünk: rossz képektől hemzseg az internet. Ha jó a terméked és hiszel benne, a végén, pont az eladásnál ne rontsd el az egészet egy rossz fényképnek köszönhetően. Egy-egy jól sikerült képet évek múltán is használhatsz, és ma, a színvonalas és szép képek világában előnytelen fotókkal reklámozni az egyik lehető legrosszabb dolog, amit tehetsz.


Miért válaszd az üzleti fotózás szolgáltatásunkat?

Üzleti fotózás és üzleti fotó készítés és üzleti portréfotózás érvek Ha igényled, hogy a látogató szó szerint megkívánja a termékedet.

Üzleti fotózás és üzleti fotó készítés és üzleti portréfotózás érvek Ha nem szeretnél pixeles képeket a webáruházadba, mert nincs is ennél kiábrándítóbb.

Üzleti fotózás és üzleti fotó készítés és üzleti portréfotózás érvek Ha a marketinges tanácsadásunk egyaránt fontos számodra.

Üzleti fotózás és üzleti fotó készítés és üzleti portréfotózás érvek Ha fontos számodra a konverzió és az, hogy üzleti fotó akár önmaga értékesítsen.


Mikor ne válaszd az üzleti fotózást?

Ellenérvek az Üzleti fotózás és üzleti fotó készítés és üzleti portréfotózás szolgáltatásról Ha nem szeretnél kitűnni a tömegből és nincs szükséged fotósra, grafikusra.

Ellenérvek az Üzleti fotózás-fényképezés és üzleti fotó készítés és üzleti portréfotózás szolgáltatásról Ha rendelkezel fotóssal és szakértővel, akik folyamatosan képzik magukat friss tudást nyújtva.

Ellenérvek az Üzleti fotózás és üzleti fotó készítés és üzleti portréfotózás szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi üzleti fotóiddal, vagy fotók nélkül is növekszik a céged.

Ellenérvek az Üzleti fotózás és üzleti fotó készítés és üzleti portréfotózás szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a fotózás csak pár kattintásból áll.Kérj itt üzleti fotózásra árajánlatot!

Üzleti fotózást önmagában nem vállalunk, így csak kiegészítő szolgáltatásként tudod igénybe venni bármelyik élő felvételes videó gyártásunk mellé.

Kapcsolat - Ajánlatkérés


Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!