Animációs videó készítés

Nagyjából 2016 óta minden évben kikiáltja a marketing szakma a videót, mint az adott év legfőbb marketingtrendje. Hiába telt el több év, mégis itthon még csak pislákol a videók marketing lángja. Ennek persze nagyon sok oka lehet, de az egyik, amivel rendszerint találkozunk az az idő faktor. A cégvezetők szerint ugyanis túl sok időbe és pénzbe telik egy-egy videó elkészítése (természetesen ezeket nagyjából 5 perc beszélgetés után mindig meg tudjuk cáfolni). Ha viszont mégis "gyorsan", vagy költséghatékonyan kell valami ütős kisfilm, akkor szoktunk az animációs videókhoz nyúlni.

Talán nem kell bemutatni ezt a videó formát, de ha mégis, akkor legegyszerűbben a rajzolt animációs filmekhez tudjuk hasonlítani őket, ami egyben óriási előnyük is. Az animációs videókat ugyanis ösztönből szeretik az emberek, hiszen sokszor a kedves, gyermekkori rajzfilmekre emlékeztetik őket, így komolyabb témákat is fogyaszthatóbbá tehetünk általuk. Legyen szó kisebb animált elemekről egy kész videóban, vagy teljes animációs film készítéséről, mindenki imádja ezeket a jópofa rajzolt, mozgó tartalmakat. Meghódították a teljes világot a YouTube-on át a munkahelyi prezentációkig. A megjelenésük egy extra löketet adott a kreatív videókészítésnek.


Kétféle animációs videót készítünk

1.
Kiegészítő, mozgó elemek

Ha már vannak videós anyagaid, akkor szinte mindegyiket látványosabbá lehetne tenni animált elemekkel. Biztosan láttál már olyan videókat amiknek a legelején rajzos, animált elemeket alkalmaztak (intro, szöveg, logó stb.), ami kvázi felvezette magát a műsort. Ezek általában újra és újra felbukkannak a csatorna többi videójában is, és összekötik a márkát egy sorozattá. Ilyet használnak sok esetben a tévécsatornák is.

2.
Karakteranimáció

Amikor egy videó teljesen animált. Ezt legtöbbször akkor szokták kérni tőlünk, mikor költséghatékonyság végett szükséges egy videó, vagy maga a márka (vagy annak egy kampánya) teljesen az animációra épít. Igazából nincs az a téma, amiből ne lehetne valami szuper animációs filmet készíteni. Ezt a már meglévő karaktereinkkel tudjuk elkészíteni, vagy akár a te karakteredet is megrajzoljuk és animáljuk.


Milyen esetekben jöhet jól egy animációs videó?

  • termékbemutatók: ha van egy terméked, esetleg egy szolgáltatásod, könnyen és tréfásan mutathatod be a használatát mondjuk egy animált figurával.
  • weboldalak: ha épp a weboldalad elkészítése, vagy frissítése előtt állsz, akkor érdemes megfontolnod a vektoros (rajzolt) vizuális tartalmakat. Miért? Ezekkel sokkal egyedibbé teheted vállalkozásod, a terméked, amit tovább használhatsz a többi online. vagy offline anyagaidban is.
  • chatbotok: mi nem tudunk egy jó chatbotot elképzelni szuper animációs figura nélkül.
  • Facebook tartalmak: ha szeretnéd egyedivé tenni a közösségi oldalait és persze jó organikus eredményeket elérni, akkor legyen minél több videód. A videók fontosságának egy teljes cikket szántunk.
  • YouTube tartalmak: egy videós portálon ne lenne videód? Színesísd a csatornád egy-egy jó animációs kisfilmmel.
  • prezentációk: egy meetinget, vagy tárgyalást is feldobhatsz egy menő animációs prezentációval.
  • kiállítások, események: egy-egy ilyen eseményen fontos, hogy kitűnjünk a többi cég közül valami extra megjelenéssel.
  • kampányok: az időszakos kampányaidat is izgalmassá és egyedivé tudod tenni.
  • álláshirdetés, toborzás: mutasd be a céged, vagy a jelentkezési folyamatot egy szórakoztató videóval.

Röviden foglaljuk össze az animációs videók előnyeit

Animációs videó készítés érvek Szórakoztatóbban mutathatod be a céged.

Animációs videó készítés érvek Egy bonyolult terméket is érthetően magyarázhatunk el általa.

Animációs videó készítés érvek Az értékesítők munkáját is megkönnyítheted vele.

Animációs videó készítés érvek Egységességet adhatsz a marketinges tartalmaidnak.

Animációs videó készítés érvek Univerzális, minden csatornán felhasználhatod őket.

Animációs videó készítés érvek Időt is spórolhatsz, hiszen egy teljes animált videóhoz nem kell élő felvétel.


Így dolgozunk mi! Az animációs videó gyártás munkafolyamata:

Kiválasztjuk a témát, kitaláljuk a koncepciót, együtt gondolkodunk.

Megírjuk a szöveget, formába öntjük és elkészítjük az animációt.

Ha eredményt is szeretnél, akkor a videó marketingünk ad megoldást.


Mikor ne válaszd az animációs videót?

Ellenérvek az Animációs videó készítés szolgáltatásról Ha nem hiszel az online videó jövőjében és nem szeretnéd egyedivé tenni a videóidat.

Ellenérvek az Animációs videó készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek az Animációs videó készítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi videóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.


Ajánlatkérés animációs videó készítésre

Kérj itt animációs videó készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!