Élő online internetes közvetítés
Live streaming Facebook és YouTube csatornákra

Egyre népszerűbb a Facebook live és a YouTube élő közvetítés. Ezeket a megoldásokat együttesen élő online közvetítéseknek, illetve angolul live video streamnek, vagy live broadcastnak hívjuk. Az élő közvetítés használatával a célközönséged őrületes elkötelezettségét teremtheted meg.


Miért van szükséged élő közvetítésre?

Az élő közvetítés az egyik leghatékony módja annak, hogy kapcsolatba lépj a célközönségeddel, a követőiddel és egyedi módon személyre szabhasd az üzeneted. A közösségi média felhasználásával élő felvételeket közvetíthetsz hatalmas közönség számára, és egyedi betekintést engedhetsz a követőidnek. A hazai online marketingeseknek még csak töredéke használja az élő videókat, miközben nagy potenciál van benne.

Facebook Live

Tudtad, hogy a Facebook algoritmusa az üzleti oldalhoz tartozó élő videókat és azok kommentjeit értékeli a legjobban az organikus elérés növekedéshez?

YouTube Live

Tudtad, hogy a YouTube videókat nézők 80%-a igényli az élő műsorokat és 56%-a szerint az élő közvetítés ugyanolyan jó, mint a személyes jelenlét?

De még nincs vége!
Nem csak a fenti két legnépszerűbb csatornáknál lehet élő online közvetítésben gondolkozni, hiszen ott van még a fiatal generációs célcsoportnak a feltörekvő TikTok, a gamereknek a Twitch, az Instagram, a Twitter, az üzleti szegmensnek a LinkedIn, de a Zoom, vagy a Skype konferenciabeszélgetésekhez is használhatjuk a live stream technikát.

Ha nem csak egy platformban gondolkodunk, hanem egyszerre szeretnék streamelni a Facebookra és a YouTubera, akkor arra is van megoldásunk.


Miért nehéz a live stream műfaj?

Az első és legfontosabb, hogy ha profi minőséget szeretnél akkor felejtsd el a webkamerát és az okostelefont. A standard liveozás a magán közegben teljesen jó. Ámde a felhasználók minőségre éhesek és náluk nem lehet hibázni pixeles, homályos, remegő kezű és zajos felvételekkel.

Az üzleti live streamhez gondos tervezésre, technikára és csapatra van szükség. "Egy kamera, nem kamera", vagyis a mozgalmas livehoz legalább 2 kamerabeállás az elvárt, függetlenül az előadói tartalomtól. Egy híradó esetében is azt gondolnánk, hogy csak szembe kell nézni egy kamerával, pedig valójában legalább 3 kameranézetet használnak.

Az élő online műsor alatt nem lehet bakizni, vagy tévedni, mert az a branded imázsát és hitelességét fogja rombolni. Nem tudunk menet közben videót vágni, minimális a korrigálás lehetősége. Tehát alaposan át kell gondolni a koncepciót és a felkészülést mielőtt élő adásba kerülne a műsor.

De nem elég megteremteni a feltételeket, ugyanis ha nincs elegendő követőszámunk az adott közösségi csatornánkon, akkor kevés felhasználó lesz az aki élőben követné a műsort. Ahhoz, hogy a legtöbbet ki tudjuk hozni az élő közvetítésekből, minél nagyobb közönséget kell elérünk. Ehhez közösségi média marketingre van szükség, hogy népszerűsítsük időben az élő videót.


Hol használhatjuk üzletileg az élő online közvetítést?

 • külső helyszín, iroda, vagy stúdió (zárt terekben)
 • szakértői interjúk és előadások
 • élő online oktatás: 1 prezentáció és 1-2 kamera
 • élő termékbemutató videók: egyre népszerűbb műfaj
 • a cég mindennapi működése
 • élő bejelentkezés: egy marketing kampány részeként
 • szolgáltatás, munkafolyamat bemutatása
 • és bármi amivel márkaközelivé tudjuk tenni a nézőt
Blackmagic live stream élő közvetítés

Kép forrása: blackmagicdesign.com - Ilyen eszközöket is használunk


Íme még néhány live stream előny, ami biztosan meggyőz:

Érvek a live streaming a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés mellett A felhasználók az élő közvetítések által teremtenek mélyebb kapcsolatot az adott márkával.

Érvek a live streaming a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés mellett Az élő közvetítés 2022-ben több mint 1 milliárd óra volt.

Érvek a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés mellett A közönség 80%-a inkább élő videót néz, mint blogot olvas.

Érvek a live streaming a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés mellett Az élő videók használata 38%-al növeli a márka iránti elköteleződést.

Érvek a live streaming a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés mellett A felhasználók 39%-kal nagyobb eséllyel osztanak meg élő videót.

Érvek a live streaming a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés mellett A közönség 82%-a inkább élő videót néz, mint hogy hagyományos Facebook posztokat olvasson.

Érvek a live streaming a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés mellett Az élő Facebook videók 10x több megjegyzést kapnak, mint a szokásos videók és ezzel együtt háromszor hosszabb nézési időt.


Így dolgozunk mi! Az élő adás gyártásának munkafolyamata.

Több kamerával is rendelkezünk, ami mellé teljes hang- és fénytechnika is párosul. Mindezeket egy broadcast eszközre kötjük, hogy egy helyen tudjuk kezelni az élő adást.

 • Nem csak egy kameranézetet, de Multiview (több nézőpont), vagy PIP (kép a képben) nézetet is használhatunk.
 • A green box háttér alkalmazásával híradó stúdiót is be tudunk rendezni bármilyen háttérrel.
 • Az élő műsorba be tudunk vágni szöveget, képet, amivel akár menet közben is alkalmazkodhatunk a kamera előtti cselekményekhez.
 • Több súgógéppel is rendelkezünk, így ha a szereplő elakadna a szövegben, vagy a live közben szeretnénk információt nyújtani, akkor erre is van megoldásunk.
 • Képátmenet effektekkel is fel tudjuk dobni az élő tartalmat.
 • Élő chat üzeneteket tudunk megjeleníteni egyedi grafikus formában.
 • Mobil 4G-5G internetet használunk, evégett nincs szükségünk közvetlen internetkapcsolatra, ami korlátlan szabadságot nyújt a helyszín megválasztásánál.
 • A broadcast eszközünk memóriába menti a live streamet, ezzel megakadályozza az esetleges internet akadozás adta képkiesést.
 • Az élő stremat fel is tudjuk venni, így akár később bármilyen videós anyaghoz fel tudjuk használni.

Végeredményben olyan minőséget vagyunk képesek előállítani, mint egy televíziós műsorsugárzás.

Kiválasztjuk a témát, kitaláljuk a koncepciót, megírjuk a forgatókönyvet.

Segítünk statisztát, márkaarcot keresni, helyszínt választani, szöveget írni.

Filmipari eszközökkel élő online közvetítést tartunk és mentjük a felvételt.


Mikor ne válaszd az élő online közvetítést

Ellenérvek a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés szolgáltatásról Ha nem hiszel az online videó jövőjében és nem szeretnél élő videókat készítettni.

Ellenérvek a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés szolgáltatásról Ha olyan szakértők vesznek körül, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés szolgáltatásról Ha profi Audio-Video technika, fénytechnika és live stream felszereléssel rendelkezel.

Ellenérvek a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy jelenlegi videóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.

Ellenérvek a Facebook live élő online adás és YouTube élő online közvetítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.Kiegészítő információ
Nyílt térben való élő online közvetítést és mozgásban lévő live-ot (pl. járművön) nem vállalunk. Felszerelésünk csak fedett- és rögzített helyszínen építhető fel.

Ajánlatkérés élő online közvetítésre

Kérj itt élő online közvetítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!