Esettanulmány videó készítése

Az esettanulmány videók egy adott projektet, sikertörténetet mutatnak be az ügyfelek, vagy a cég szemszögéből. Ezen videó típus arról szól, hogy egy cég miként, milyen módszerekkel, vagy újítással oldott meg egy problémát és milyen eredményt ért el. Vagyis az ügyfelek fájó pontjára talált megoldást egy új termék, vagy szolgáltatás bevezetésével, vagy cégen belül pl. egy technológiai reformálást hajtottak végre, ami növelte a hatékonyságot.

Az írott esettanulmányok is ugyanezt a célt szolgálják, csak abból lényegében egy videós kivonat készül. A különbség, hogy az írott anyagban bőven ki lehet fejteni szakmai persektívából a honnan, hova és milyen eredménnyel mondanivalót, míg a videóban röviden és tömören kell fogalmazni, hogy bárki számára átmenjen az üzenet. A cél nem csak az üzleti partnerek bevonzása, hanem az átlagos felhasználók felé történő kommunikáció is.


Mi a kapcsolat az esettanulmány videó és a többi üzleti videó kategória között?

Az esettanulmány videó egy hibrid videó típus, ugyanis nem csak önállóan tudunk róla beszélni, hanem részese lehet egy cégbemutató videónak, reklámfilmnek, termékvideónak, munkaerő toborzóvideónak, dokumentumfilmnek, vagy referenciavideónak is, amitől elég sokrétűvé válik.

Esettanulmány a cégbemutató videóban
Az esettanulmány videók részei lehetnek egy cégbemutató videónak annak érdekében, hogy hitelességet adjanak a vállalatnak. Az esettanulmányok bemutathatják, hogy a cég milyen problémákat oldott meg ügyfeleinek és hogyan ért el pozitív eredményeket. A cégbemutató videók középpontjában a vállalat története, értékei, küldetése és kultúrája áll, míg az esettanulmányok konkrét sikertörténeteket mutatnak be.

Esettanulmány a reklámfilmben
Az esettanulmány videókat beépítheted reklámfilmekbe, hogy konkrét példákkal szemléltethess egy terméket, vagy szolgáltatást. A reklámfilmek rövidebbek és hangsúlyozzák a termék, vagy szolgáltatás értékesítését, míg az esettanulmányok mélyebb betekintést nyújtanak a konkrét eredményekbe.

Esettanulmány a termékvideóban
Az esettanulmány videók használhatók termékvideók kiegészítéseként, hogy bemutassák, hogyan segít az adott termék az ügyfeleknek megoldani egy valós problémát, vagy kihívást. A termékvideók a termék működését és funkcióit hangsúlyozzák, míg az esettanulmányok bemutatják a termék gyártás előtti és utáni állapotát eredményekkel.

Esettanulmány a referenciavideóban
Az esettanulmány videók gyakran alkotják a referenciavideók alapját. A referenciavideók célja az, hogy bemutassák az elégedett ügyfeleket és az általuk elért eredményeket. Az esettanulmányok olyan konkrét példákat mutatnak be, amelyekből más ügyfelek is inspirálódhatnak és bizalommal fordulhatnak a vállalathoz.

Esettanulmány a toborzóvideóban
Az esettanulmány videókat használhatjuk arra is, hogy bemutassuk épp milyen projekteken, vagy munkafolyamatokon dolgoznak a jelenlegi alkalmazottaid. Ez segíthet az új munkavállalók számára megérteni, hogy milyen kihívásokkal jár az adott pozíció.

Esettanulmány a dokumentumfilmben
Az esettanulmányok hozzájárulhatnak a dokumentumfilm hitelességéhez és meggyőzőerejéhez. Lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy mélyebb betekintést nyerjenek a vállalat működésébe, plusz a dokumentumfilm videó típus számos aspektusát is gazdagíthatják.


Miért érdemes esettanulmány videó készítésben gondolkozni?

Esettanulmány videó készítés melleti érvek Sikertörténetek bemutatása: Ha egy cégnek vannak olyan ügyfelei, vagy projektje, amelyek pozitív eredményeket ért el, akkor az esettanulmány videók alkalmasak lehetnek ezeknek a sikertörténeteknek a bemutatására. Hitelességet és bizalmat építenek.

Esettanulmány videó készítés melleti érvek Termék, vagy szolgáltatás népszerűsítése: Az esettanulmányok videók segíthetnek a hatékonyság bemutatásában. A valós példák és az eredmények meggyőzhetik a potenciális ügyfeleket arról, hogy egy adott termék, vagy szolgáltatás hasznos lehet számukra.

Esettanulmány videó készítés melleti érvek B2B kapcsolatok erősítése: Ha a vállalat üzleti szektorban működik, az esettanulmányok segíthetnek a meglévő és leendő üzleti partnerek meggyőzésében arról, hogy milyen együttműködési lehetőségekben gondolkozhatnak és miért érdemes velük együtt dolgozni.

Esettanulmány videó készítés melleti érvek A marketing- és értékesítés támogatása: Az esettanulmányok hatékony eszközök a marketing stratégiában és a közösségi média marketingben. Segíthetnek a cégeknek a potenciális ügyfelek érdeklődésének felkeltésében és meggyőzésében.

Esettanulmány videó készítés melleti érvek Az ügyfélajánlás erősítése: Az ügyfelek interjúin keresztül az esettanulmányok emberi hangot és hitelességet adnak a vállalatnak. Az ügyfelek saját szavaikkal beszélhetnek a vállalat és a projekt pozitív tapasztalatairól.

Esettanulmány videó készítés melleti érvek Versenyképesség javítása: Az esettanulmányok lehetővé teszik a cégek számára, hogy kiemeljék a saját eredményeiket és különleges képességeiket, hogy versenyképesebbé váljanak a piacon.


Így dolgozunk mi! Az esettanulmány videó gyártás munkafolyamata:

Kitaláljuk az esettanulmány videó koncepcióját, együtt gondolkodunk.

Segítünk statisztát, márkaarcot keresni és helyszínt választani.

Megírjuk a forgatókönyvet és az egész sztorit formába öntjük.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk az esettanulmány videó(ka)t.

Összevágjuk és tökéletesítjük a videót szoftveres utómunkával.

A videó marketingünk segítségével eljuttatunk a közönségedhez.


Mikor ne válaszd az esettanulmány videó készítést?

Ellenérvek esettanulmány videó készítés szolgáltatásról Ha még nincs bizonyíthatóan sikerre vitt terméked, szolgáltatásod, vagy projekted, illetve ügyfelek általi referenciád.

Ellenérvek a esettanulmány videó készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel videósokkal és szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat.

Ellenérvek a esettanulmány videó készítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó gyártás csak pár kattintásból áll.


Ajánlatkérés esettanulmány videó készítésre

Kérj itt esettanulmány videó készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!