Vállalati-céges munkaerő toborzóvideó készítés

Mi az a munkaerő toborzóvideó?

A vállalati, illetve céges munkaerő toborzóvideó egy meghatározó cégbemutató videó és image videó keveréke, mert átfogó és hiteles képet tud nyújtani a leendő munkavállalónak az adott munkakör betöltéséhez. A HR osztály az álláshirdetések mellé csatolhatja a toborzó videót, amely egyszerre mutatja be a céget, a munkatársakat és a betöltendő munkakör részleteit.

A használatával egy közvetlenebb és mélyebb első benyomást lehet kelteni. Ma már egyre kiélezettebb a munkaerőpiac és a hagyományos álláshirdetések ideje lejárt. A munkavállalók egyrészt alaposan tájékozódnak az adott cég hátteréről és működéséről, mielőtt beadnák az önéletrajzukat, másrészt nagyobb vonzóerőt kell nyújtani ahhoz, hogy jó szakembereket sikerüljön alkalmazni. Nem is kérdés, hogy mi lehet egy hitelesebb formája a bemutatásnak és megismertetésnek, mint egy toborzást támogató videó.

Persze több videó is készülhet, amely egymástól teljesen elkülönül. Ez lehet cégbemutató videó, az adott munkakört bemutató videó, interjú videók, vagy image videó. De mindezt egy videóba is össze lehet gyúrni, hiszen a cél, hogy tömören és gyorsan át lehessen adni az információkat.


Tudtad-e?

A videó képes megragadni a rendkívül tehetségesek figyelmét. A munkaerő toborzó videó kiválóan alkalmas a passzív jelöltek elérésére is, vagyis azoknak, akik nem is kerestek új állást, amíg meg nem látták a toborzási reklámvideót.

A jelentkezők nagyobb valószínűséggel kattintanak és jelentkeznek egy olyan álláshirdetésre, amely egy hatékony videót is tartalmaz. A felmérések szerint a toborzó videókat tartalmazó álláshirdetések jelentkezési aránya 34%-kal magasabb.

A meglévő alkalmazottak és leendő jelöltek sokkal nagyobb valószínűséggel osztanak meg egy kreatív toborzási videót a közösségi média csatornákon, mint egy általános álláshirdetést.

A munkaerő-közvetítő cégek statisztikái alapján egy toborzó videóval ellátott álláshirdetés 800%-kal nagyobb érdeklődést mutat.

A Z generáció különös figyelmet szentel a munkáltatói márkavideóra és kulcsfontosságúnak tartja.

A HR szakemberek 30%-a küzd azért, hogy lebilincselő történeteket meséljen unalmas témákról.


Hogyan épülhet fel egy minőségi toborzást támogató videó?

 1. Gondolkodásmód: Éreztetni kell az alkalmazottal, hogy ha szívét-lelkét beleteszi valamibe, nagyszerű dolgokat hozhat létre. Ez jó üzenet a leendő munkavállalónak, hogy a nap végén úgy menjen haza, hogy büszke legyen arra, amit elért a munkahelyén.
 2. Önmegvalósítás: A videó arról is biztosíthatja a jelölteket, hogy kreatívak, sikeresek és elkötelezettek lehetnek az adott cégnél felépített karrierjük során, miközben kellő mennyiségű időt tudnak fordítani a magánéletükre is – és ezt minden alkalmazott szívesen hallja.
 3. Cégbejárás: A néző bejárhatja az egész céget, mint egy virtuális ingatlan bemutatóban, mindezt egy alkalmazott szemszögéből.
 4. Kreativitás: Lehet kreatív és dinamikus, amely nem azt szemlélteti, hogy mennyire sokat kell dolgozni, hanem egy olyan adrenalin löketet ad, amely azt sugallja, hogy mindig vannak újdonságok, színes feladatok és nincs megállás.
 5. Humor, lazaság: Fontos szempont, hogy rugaszkodjunk el a merev állásinterjúktól és bátran merjünk humort is csempészni a videóba. A jelentkező sem fog annyira feszengeni, ha a videóban nem csak öltönyös alkalmazottak kapnak helyet.
 6. Vezetőség: Ha a vezetők is szerepet kapnak a videóban (persze megfelelő keretek között), akkor elérhetőbbé és közvetlenebbé válik maga a cég iránti vonzalom is.
 7. Fejlődés: Ha a munkáltató biztosítja a továbbtanulási és a ranglétrán való előremenetel lehetőségét korrekt feltételekkel.
 8. Egyéni célok: Munkakörönként eltérő toborzó videókat érdemes készíteni, hiszen személyre kell szabni, hogy a néző magát láthassa benne. Amennyiben ugyanarra az osztályra keresnek több pozícióra is jelöltet, akkor lehet egy videót alkalmazni. Illetve az egyes cégbemutató jelenetek a többi toborzó videóban is felhasználhatóak.
 9. Közös siker: A sokszínűséget, a befogadást, az együttműködést, a fenntarthatóságot és a csapatmunkát is érdemes illusztrálni.
 10. Referenciák: Mi ne lehetne jobb referencia, ha a videóban a jelenlegi alkalmazottak beszélnek az adott pozíció feladatairól, lehetőségekről és persze arról is, hogy miért szeretnek ott dolgozni.
 11. Online marketing: A HR-esek, illetve munkaerő toborzók számára a legismertebb csatorna a LinkedIn platform, de a Facebook és YouTube közösségi média platformokat is be lehet vetni a cél érdekében. Egy kreatív hirdetés hamarabb célba jut, mint álláshirdetés az ismert álláskereső portálokon.

Mi az amit mindenképp ki kell hagyni a HR kommunikációban?

 • Nálunk a legfinomabb a kávé és korlátlan a gyümölcsfogyasztás is. -> Ha nem saját barista készíti el egy ipari kávéfőző gépben a világ egyik legjobb kávéját, akkor kár beszélni róla. Az ilyen jellegű juttatások alapnak számítanak. Ha saját konyhája van a cégnek, esetleg hozatja az ebédet és ez ingyenes, akkor mindenképp meg kell említeni.
 • Olyan személyt keresünk, aki bírja a terhelést és a monoton munkát. -> Még ha valóban monoton is a munka, ez nem jó kezdés, a magas munkaterhelés pedig alapból elijeszti a munkavállalót.
 • Te vagy az emberünk, ha programozol, grafikát készítesz, blog cikkeket írsz, hirdetési kampányokat és közösségi oldalakat menedzselsz. -> Irreális elvárásokat ne alkalmazzunk, hiszen ezen szakterületek alapból több ember munkáját teszik ki.
 • Piacképes fizetés és számos bónusz vár rád. -> Olyan sokan használják, pedig semmit nem mond el. Csak akkor beszéljünk róla, ha tényleg kiemelkedő fizetés vár a jelentkezőre.

Nézzük át a munkaerő toborzó videó legfontosabb előnyeit:

Érvek a munkaerő toborzó videó készítés mellett Emberibbé teszi a cégedet. A munkaerő toborzó videók hozzáadják az emberi minőséget is a marketingedhez azzal, hogy arcokat mutat. Ez mindig sokkal nagyobb érzelmet és aktivitást vált ki az emberekből.

Érvek a munkaerő toborzó videó készítés mellett Nagyobb bizalmat kelt. Több cégbemutató videó steril hangulatú és száraz. Nem a leendő ügyfeleknek kell bemutatni a céget, hanem a leendő munkavállalónak.

Érvek a munkaerő toborzó videó készítés mellett Organikus elérés virális tartalommal. A LinkedIn és Facebook csatornákon a videós tartalmak nagyobb organikus elérést tudnak futni. Ha a cél, hogy a toborzó videód nagyobb szerepet kapjon.

Érvek a munkaerő toborzó videó videó készítés mellett Hiteles első benyomás. Az álláshirdetés mellett fontos éreztetni a leendő munkavállalóval, hogy miért lesz neki jó, hogy ha ott fog dolgozni. Ráadásul a felhasználók hamarabb megnéznek egy videót, mint hogy elolvasnának egy cikket.


Így dolgozunk mi! A munkaerő toborzó videó munkafolyamata:

Kitaláljuk a koncepciót, együtt gondolkodunk.

Megírjuk a forgatókönyvet és formába öntjük.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk a videó(ka)t.

Digitális utómunkával tökéletesítjük a videót.

Kérés esetén segítünk az online marketingben.


Mikor ne válaszd a munkaerő toborzó videó gyártást?

Ellenérvek a munkaerő toborzó videó készítés szolgáltatásról Ha nem szeretnéd, hogy a leendő munkavállalók megismerjék a cégedet és a munkatársaidat.

Ellenérvek a munkaerő toborzó videó készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel profi felszereléssel és szakértelemmel.

Ellenérvek a munkaerő toborzó videó készítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi cégbemutató és interjú videóiddal.

Ellenérvek a munkaerő toborzó videó készítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.


Ajánlatkérés munkaerő toborzóvideó készítésre

Kérj itt munkaerő toborzóvideó készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!