preloader

Drón videó (légifelvétel)

Nem túlzás azt kijelenteni, hogy az egész világ drón lázban ég: a Facebook, a Google, vagy az Amazon (csak hogy egy pár igazán nagyot említsünk) víziójában is ott szerepel. Teljesen érthető módon, hiszen a drónok új kapukat nyitottak meg a légifelvételekben, a logisztika területén, mint mondjuk a légi kiszállítás vagy az ingyenes internet. De más nagy cégek is a világ minden területén drón-megoldásokban gondolkodnak. A drónok legfontosabb előnye, hogy kiváló költségkímélő megoldást jelentenek a hagyományos megoldásokkal szemben, mint a repülőgépből való légifelvétel.

A galéria megtekintéséhez kattints a képekre.


Csak olyan videósokkal dolgozz, akiknek profi drónjuk van.

A drónok felhasználása nagyon sokrétű, így természetesen egy jó videós készletéből sem hiányozhatnak. Így van ez nálunk is. A mi gépünk egy felsőkategóriás DJI Phantom 4 Professional V2.0 drón. Ami azt jelenti, hogy a miénknél már csak a hollywoodi filmesek drónjai a jobbak. Egy olyanba pedig beruházni jelenleg teljesen felesleges, nem ad többet a végeredményhez.


Hogyan segíti a videós munkánkat egy drón?

Új szintre emeli. Igen, ez a legjobb kifejezés. Olyan hihetetlen új világ és perspektívák nyíltak meg, amivel teljesen szabaddá engedhetjük a kreativitásunk. Ezáltal pedig még jobb munkák kerülnek ki a kezeink közül. A kültéri profi videók drón nélkül szinte már elképzelhetetlenek.


Milyen videók esetén ajánljuk a drón használatát?

Mindegyik, de most komolyan. Egyszerűen mindegy milyen videót készítünk, a drónos felvételekkel csak jobb lesz: legyen szó cégbemutatóról, reklámfilmről, vagy üzleti fotózásról. Több mindent meg tudunk vele mutatni belőled, már ezzel is megkülönböztetve magad akár egy konkurens videójától. Emellett adódik olyan helyzet, hogy csak drónnal lehet átadni a látképet, vagy ezen technikával tudunk extra kameramozgást véghez vinni.


Ha az alábbi területek valamelyikében mozogsz, akkor számodra elengedhetetlen a drón felvétel:

  • mezőgazdaság: ma már minden mezőgazdasági témájú videó elkészítése során a drónok játszák a legnagyobb szerepet. Nagy területeteket, monumentális gépeket kell egyszerre látványosan és jól bemutatni. Ne is gondolkozz drón nélküli videókban, ha mezőgazdasághoz köthető terméked, vagy szolgáltatásod van
  • ipari területek: itt is nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a mezőgazdasági téma esetén: nagy ipari terület, hatalmas épületek, hosszú gyártó sorok. Piszok jól néznek ki az ezekről készült felvételek fentről egy drónnal készítve.
  • rendezvények: ma már egy sportesemény vagy fesztivál sem képzelhető el drónvideók nélkül. Itt is a nagy területek és perspektívák miatt nem érdemes kihagyni.
  • település marketing, turisztika: a munkák legszebbike, amikor egy csodaszép helyről kell videót készítenünk Csak gondolj a turisztikai látványosságokra, mondjuk a balatoni látképekre, egyszerűen lélegzetelállító fentről nézve. Ha szállásod van, éttermed, panziód, egyszerűen imádni fogják és garantáltan megnő majd a foglalások száma.
  • ingatlanok: külföldön már az ingatlanosok okosan felmérték, hogy egy jó videóval sokkal hamarabb el lehet adni egy lakást, családi házat, mint szimpla képekkel.
A drónvideók által ma már egy álmot és egy új élményt tudunk eladni.
Paul Moor, amerikai ingatlanos

FONTOS! Biztosítás és Engedély

Többször felmerül az üzleti köreinkben, hogy a drón használata jogilag hogyan szabályzott. Ha szeretnél egy körképet kapni a drónokról és a szabályokról, akkor elsőként olvasd el ezt a cikkünket. Általános kérdés szokott lenni: Csak egy gyors képet tudtok készíteni senki nem tudja meg alapon? A válasz, nem. Ugyanis a biztonsági és jogi feltételeket betartva lehet csak egyetlen felszállást is végrehajtani és ehhez tartjuk magunkat az ügyfél érdekében is. Ezt most összefoglaljuk, hogy érthető legyen mire és miért van rá szükség. Plusz a felsoroltak alkalmazása az egyik legfontosabb, ami kiemel minket a versenytársaktól, mivel sajnos kevesen alkalmazzák.

A légtérhasználati engedély igénylését (eseti légtér: meghatározott koordináták, magasság és időpont) a jelenlegi hazai jogszabály szerint min. 36 nappal a forgatási dátum előtt el kell indítanunk a hatóságok felé. Ennek ügyintézését mi komplexen elvégezzük, viszont a dokumentumok hatósági költsége max. 40.000 Ft (a bruttó ár a koordinátáktól függ), melyet minden esetben a megrendelőnek kell előre megfizetnie.

A hatóság nemleges döntése esetén az ő díjuk nem jár vissza. Az engedélyt minden repülési napra meg kell igényelnünk, ezért jól át kell gondolni előre az időponto(ka)t. Nem életszerű a forgatás előtt az ennyi idővel való intézkedés, de jelenleg sajnos ez az eljárás.

A professzionális drónunkra rendelkezünk felelősségbiztosítással, hogy az ügyfeleink is biztonságban érezzék magukat, másrészt kötelező is, ugyanúgy, mint az autók esetében. Ezt kevesen tartják be, pedig esetleges vis maior géphiba és az ebből adódó nem szándékos károkozás esetében a kár csak akkor térül meg, ha a drónpilóta rendelkezik biztosítással és az előbbiekben említett eseti légtérhasználati engedéllyel.

Emellett az is fontos, hogy ha a hatósági szervek ellenőriznek minket a helyszínen, akkor mindkét dokumentum típusra (biztosítás, eseti légtérhasználati engedély) szükség van, hogy bizonyítsuk, a megadott jogszabályokat betartva, szabályosan zajlik a forgatás.

A drón videók nagyon trendik, de további előnyei is vannak:

Drón videó készítés légifelvétel érvek Új perspektívába helyezheted velük a terméked, amivel maximalizálhatod az ügyfélélményt.

Drón videó készítés légifelvétel érvek Kreatív, menő videók készülhetnek, szerethetőbbé teheted a márkád.

Drón videó készítés légifelvétel érvek Megkülönböztetheted magad a versenytársaktól, mert még kevesen használnak drónvideókat.

Drón videó készítés légifelvétel érvek Egyes témákban elengedhetetlen a légifelvétel, pénzt és időt spórolhatsz.

Drón videó készítés légifelvétel érvek WOW élményt adhatsz a felhasználóid számára és jobb történeteket mutathatsz be.

Drón videó készítés légifelvétel érvek A kész légifelvételekből remek képeket is készíthetünk neked.


Mikor ne válaszd a drón videó készítést?

Ellenérvek a Drón videó készítés légifelvétel szolgáltatásról Ha nem hiszel az online videó jövőjében és nem szeretnéd egyedivé tenni a videóidat.

Ellenérvek a Drón videó készítés légifelvétel szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a Drón videó készítés légifelvétel szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi videóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.Kérj itt drón videóra, illetve légifelvételre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz. Az ajánlatkérés semmire nem kötelez, csak arra, hogy valós adatokat adj meg! A levél elküldéséhez kattints az "Árajánlatot kérek" gombra.


Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük, ezért érdemes most átgondolnod.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz.Kövess minket!