A Neten a Videóm közösségi támogatása a Patreonon

Mit jelent a közösségi támogatás?

A közösségi támogatás a finanszírozás egy másik formája, amely egyre népszerűbb az online közösségben. Röviden, a támogató azért fizet, hogy meghálálja a tartalomgyártó szakmai munkáját az ingyenes tartalmainak előállításáért. Ez az összeg bármekkora lehet, egyszeri, vagy havi jelleggel, vagyis minden a támogatóra van bízva. Lényegében ez olyan, mint ha havonta vennél az újságárusnál egy számodra érdekes magazint. Ma már egyre többen olvasnak cikkeket és néznek videókat az interneten, így az offline újság háttérbe szorult. De pont ezért találták ki a közösségi támogatást, hogy ha valaki úgy gondolja, akkor tud segíteni egyszerűen online a kedvenc alkotójának.

Miért támogass minket?

Mi szolgáltatónk vagyunk, így jogosan adódik a kérdés, hogy az ügyfeleink fizetnek a munkánkért és miért van szükségünk a közösség támogatására. A weboldalunk fenntartása és az online marketingünk természetesen a brandépítés miatt elengedhetetlen, ami nem is kérdés, nekünk kell megoldani. De a magazin cikkek írása, a szakmai videók gyártása és a többi ingyenes tartalmak elkészítése saját költségen történik. Mindezt azért, mert tényleg szeretünk adni az embereknek és hisszük, hogy értékelik akár egy megosztással is a minőségi tartalmainkat.

Ezeken kívül azt a célt is kitűztük, hogy minden évben szeretnénk egy nonprofit egyesületet, alapítványt támogatni azzal, hogy készítünk számukra egy reklámfilmet. A kisfilm nem csak bemutatja a mindennapjaikat, de felhívja a figyelmet egy adott problémára és segítséget nyújt, hogy miért érdemes őket támogatni.

Milyen előnyöket jelent ez a számodra?

Online marketing és videó technológia témákban:

  • szakmai cikkek olvasása
  • szakmai videók megtekintése
  • az ingyenes menüpont tartalmainak használata, melyet szeretnénk folyamatosan bővíteni
  • évente egy nonprofit szervezetnek ingyenes reklámvideó gyártás - ha esetleg tudsz ilyet ajánlani, akkor írj nekünk bátran

Mit az a Patreon?

A Patreon, a világ egyik legnépszerűbb közösségi finanszírozású oldala. Zenészek, művészek, YouTuberek és a média szereplői egyaránt használják. Bár a felület angol nyelvű, de a támogatási összeget forintban lehet kifizetni.

Fontos megjegyezni, hogy a támogatók adatai nem nyilvánosak és nem adják át harmadik félnek. Tehát a kifizetés után csak egy nevet és egy e-mail címet látunk, amitől akár a másik fél teljesen anonim is maradhat. Maga a bankod sem fogja tudni, hogy konkrétan kinek utaltál, csak annyit, hogy a Patreon felé történt a kifizetés.

Hogyan lehetséges a támogatás?

A Patreonnál havi fix összegű támogatásokat lehet nyújtani, melyet minden hónap elején levonnak a számládról. A fizetés PayPal fiókkal és bankkártyával egyaránt lehetséges. A támogatást bármikor leállíthatod, vagyis te szabod meg, hogy mettől meddig és milyen összeggel szeretnéd nyújtani a támogatást. A tagoknak előre összeállítottunk néhány csomagot, de természetesen bármilyen egyedi díjat is beállíthatsz.

Első alkalommal azonnal megtörténik a kifizetés, ezt követően ahogy előbb is írtuk a következő hónap elején. Ha esetleg csak egyszeri felajánlást szeretnél biztosítani, akkor erre is van lehetőséged, mégpedig úgy, hogy az elsőként levont támogatást követően a Patreon fiókodban leállítod a havi utalást. A végösszeghez a magyar ÁFA tartalmat is felszámolják, így az adózás része is biztosítva van.

A lenti gombra kattintás után átkerülsz a Patreon oldalára. A hivatkozás tartalmazza az azonosítónkat, vagyis tudni fogja a rendszer, hogy kit szeretnél támogatni. A regisztrációs űrlapot ki kell töltened, amennyiben még nem regisztráltál. Ha már regisztrálva vagy, akkor csak be kell lépned és a rendszer rögtön a kifizetési oldalra irányít. A regisztrációt követően már csak azt kell megadnod, hogy mekkora összeget szeretnél fizetni és milyen módon. Tehát egyszerű a folyamat, de ha esetleg elakadnál, akkor írj nekünk nyugodtan a címünkre és segítünk.


Támogatni szeretnék!


Nagyon köszönjük, hogy olvasol és nézel minket, illetve az esetleges Patreon támogatásodért is hálásak vagyunk!

Támogasd a Neten a Videóm csapatát a Patreonon keresztül


Cikk keresése


Kérd itt a digitális magazinunk értesítőjét!

Iratkozz fel itt, ha szeretnéd elsők között olvasni a legfrissebb cikkeinket és a digitális marketing híreket.Kövess minket!