Facebook, Instagram, TikTok és YouTube videó marketing kiszervezés

Minél több videód van, annál sikeresebb a marketinget. Ha most nevetsz, akkor az nagyon jó, hiszen az jelenti, hogy érted az igazi marketing lényegét. Ha nem, és ebben a hitben éltél eddig, akkor most nagyon figyelj, mert eláruljuk a legfontosabb dolgokat, ami az eredményes videómarketinghez kell. De tisztázzuk azt is, hogy mi is az a videó marketing és miért válaszd a kiszervezést.

A videó marketing egy olyan marketing stratégia, amivel videós (mozgóképes) tartalmak által népszerűsíthetjük márkánkat, vagy termékünket, vagy ösztönözhetjük cselekvésre célcsoportjainkat. Legfőképp online színtéren történik, de vannak olyan esetek, amikor offline is be kell vetnünk.

Az alábbi közösségi média csatornákon beszélhetünk videó marketingről:

 • Facebook
 • Instagram
 • TikTok
 • YouTube

A videó marketing kiszervezésnél a vállalkozás a marketing tevékenységet rábízza egy külső szolgáltatóra, amit eddig maga látott el, vagy nem volt elégedett az eddigi szolgáltatójával, vagy egyáltalán nem végzett még videó marketing tevékenységet. Evégett alacsonyabb költséggel, pontos mérésekkel, tervezhető és hatékony kampányokat biztosítunk. Jellemző a cégekre, hogy nem szeretik átadni a feladatokat, helyette maguk szeretnék megoldani. Ámde az online marketing nagyon széleskörű, így felmerül a kérdés, hogy egy (vagy több) alkalmazott a megoldás, vagy inkább a kiszervezést válasszák.


Videó marketing stratégia nélkül bele se vágj a videókészítésbe

Az, hogy "csináljunk videókat, és tegyük ki minden felületre" nem működik. Ezt bizonyítani is egyszerű, mert sajnos sok a rossz példa. Azzal, hogy vannak videóid nem jelenti automatikusan, hogy jobb vagy mint a versenytársaid. Mert ha nem tudod őket jól használni, akkor olyanok, mintha nem is lennének. Pontosan ezért kell videó marketing stratégiát készítened rájuk.

Ha pedig videó marketing kiszervezés előtt állsz, akkor van itt pár kérdés gondolatébresztőnek:

 • Tudod, hogy kinek, kiknek akarod készíteni a videót? Vannak buyer personáid?
 • Mi foglalkoztatja, mozgatja őket? Mik a problémáik? Vannak gyűjtött ügyfélvéleményeid?
 • Tudod, hogy őket pontosan hol tudod majd elérni, Facebook, YouTube, Instagram?

És ezek tényleg csak a legalapvetőbb kérdések. Arról nem is beszélve, hogy érdemes előtte egy kicsit a versenytársakat is lecsekkolni. Viszont ha eddig nem így terveztél, akkor itt az ideje a kezedbe venni a dolgokat: kinek, mikor, milyen felületen és milyen videót fogsz bemutatni. Ha most kicsit megijedtél és úgy érzed, hogy ezt inkább szakértőkre bíznád, hogy biztos kezekben legyenek a kampányaid, akkor bízd ránk az online videó marketingedet.


Pókháló stratégia, avagy átfogó marketing

Pókháló alapú online marketing stratégia

Kép forrása: saját grafika omwings.hu

A pókháló alapú online marketing stratégia egy olyan megközelítés, amely a pókhálóhoz hasonló szerkezetet alkalmazza a különböző online (és offline) csatornák összekapcsolására és integrálására a marketingtevékenységek során. A cél az, hogy az egyes online platformok közötti kapcsolatokat kihasználva növelje a láthatóságot, és a potenciális ügyfelek számára összehangolt üzenetet közvetítsen. Mi ezt a megközelítést követjük és oktatjuk.

Felépítése röviden

 • Weboldal: szükséged van egy jól értékesítő weboldalra
 • Közösségi média marketing: legyél jelen mindenütt
 • Online hirdetés: hirdess mesterlövészként
 • Keresőoptimalizálás: legyél a Google barátja
 • Tartalommarketing: növeld a szakértői státuszod
 • E-mail marketing: építs hiteles adatbázist
 • Offline marketing: jelenj meg a televízióban is

A pókháló alapú stratégia lényege az, hogy a vállalkozás, vagy márka minden online csatornáját egyetlen, jól összehangolt rendszerként kezeli, így maximalizálva azok hatékonyságát és az üzenet egységes átadását a célközönség felé. Az ilyen stratégia alkalmazása lehetővé teszi a szinergiát és a nagyobb hatékonyságot az online jelenlét terén.


Online marketing alkalmazott vs. videó marketing kiszervezés

A táblázatban szereplő információk szemléltetik, hogy a szakmai kompetenciák terén milyen egyezések, illetve különbségek lehetnek, ha alkalmazotta(ka)t foglalkoztatsz, vagy minket bízol meg. Minden esetben óradíj alapján egyedi igényekre szabva készítjük el az online marketing kiszervezési csomagjainkat.

Szakmai kompetenciák
Gyakorlati tudás2-3 év>15 év
Google Ads
Google Analytics
Facebook+Instagram marketing
TikTok marketing
YouTube marketing
E-mail marketing
Személyes konzultáció
Elemzés, tanácsadás
Keresőoptimalizálás
Tartalommarketing
Projektmenedzsment
Grafikai tervezés
Webfejlesztés
Videó gyártás
Digitális utómunka
Kapcsolati tőke
Google Partner
100%-ban elszámolható költség

Nem elég kitenni a videókat, optimalizálni is kell őket

Egy videót rengeteg online platformon, vagy értékesítési folyamatban helyezhetsz el pl.: saját weboldal, landing, egy funnel részeként, csaliként, YouTube-on, Facebook-on, Instagramm-on, TikTok-on, blogban, LinkedIn-en, emailben, TV spotként, stb. Ezekre pedig nem elég csak egyszer feltölteni a videót és kész, hanem az adott felületre optimalizálni is kell.

Két dolgot mindenképp jegyezz meg, ami nem csupán a videókra vonatkozik:

 1. Nem muszáj minden platformon ott lenned. Egyszerűen vannak olyan felületek, ahol nem kell szerepelni, mert nem éred el a célcsoportod. Ezek egy alapos elemzéssel ki is derülnek. Tipikusan ilyen például az Instagram. Attól még, hogy "menőnek számító hely", nem minden márkának, terméknek való.
 2. Nem minden platformra való ugyanaz a tartalom. Az, ami siker a Facebookon, kétszer sem biztos, hogy a weboldaladra is való. Ez a tervezésnél, majd az elemzéseknél úgyis kiderül.

Ha a videódat a weboldaladra és a YouTube csatornádra is feltöltöd, akkor a Google, a találati listán gyakran a YouTube videódat hozza fel, nem pedig a weboldaladat.
John Mueller, a Google szóvívője

Mérj és mérj, mert másképp nem tudod, hogy jól gondolkodtál

Valóban, nagyon szép számokat láthatunk egy-egy videó kielemzése után (ezek általában soft mutatók, ne dőlj be nekik), de ahhoz, hogy a konverziók is jók legyenek, ahhoz jóval több minden szükséges.

Az, hogy egy videó hatására mennyivel nőttek meg az eredményeink, több oldalról is ellenőrizni és mérni kell. A legegyszerűbb fajtái, amit Te is könnyen meg tudsz csinálni, illetve viszonylag könnyen mérni is tudsz, például:

 • ha lecseréled vagy megteszteled a jelenleg futó képes hirdetéseidet egy videós hirdetésre,
 • ha az értékesítési tölcséredbe videókat helyezel el,
 • ha a weboldaladba raksz videókat.

Persze jöhet a kérdés: a videók tényleg ennyivel hatékonyabbak lennének a képes-szöveges hirdetéseknél?

Nos, igen. És ezt nem csupán a piaci számok alapján mondjuk, hanem saját tapasztalatainkból is. Annyit azért hozzá kell tenni, hogy ez a hatékonyság elég széles skálán mozog: volt olyan ügyfelünk, ahol megduplázta a kampány konverzióit, és volt olyan is, ahol 7-8%-kal növelte. De mind egytől-egyig megérte, ami sosem volt kétség.


Miért válaszd a Facebook, Instagram és YouTube video marketinget?

Facebook videó marketing és YouTube videó marketing és Instagram videó marketing és TikTok videó marketing érvek Mert videó gyártást és online videó marketing kiszervezést komplexen biztosítunk.

Facebook videó marketing és YouTube videó marketing és Instagram videó marketing és TikTok videó marketing érvek Mert a vállalkozásod mellett egy olyan cég fog állni, akinek ugyanolyan fontos az Te sikered.

Facebook videó marketing és YouTube videó marketing és Instagram videó marketing és TikTok videó marketing érvek Mert a Google által minősített és kiemelt Partnere vagyunk, ami már önmagában garancia.

Facebook videó marketing és YouTube videó marketing és Instagram videó marketing és TikTok videó marketing érvek Mert több mint 10 éves szakértelemmel segítünk az elképzelésed megvalósításában.

Facebook videó marketing és YouTube videó marketing és Instagram videó marketing és TikTok videó marketing érvek Mert az online videó marketing kampányod sosem fog szünetelni és 100%-ban elszámolható.


Mikor ne válaszd a Facebook, Instagram és YouTube video marketinget?

Ellenérvek a Facebook videó marketing és YouTube videó marketing és Instagram videó marketing és TikTok videó marketing szolgáltatással szemben Ha nem hiszel az online videó marketing erejében és nem szeretnéd növelni a bevételedet.

Ellenérvek a Facebook videó marketing és YouTube videó marketing és Instagram videó marketing és TikTok videó marketing szolgáltatással szemben Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a Facebook videó marketing és YouTube videó marketing és Instagram videó marketing és TikTok videó marketing szolgáltatással szemben Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi online videó marketingeddel.


Ajánlatkérés videó marketing kiszervezésre

Kérj itt videó marketing kiszervezésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz, amely semmire nem kötelez, csupán arra, hogy valós információkat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti szektornak dolgozunk, tehát magánszemélyeket nem vállalunk. Ajánlatkérés előtt érdemes megtekintened a videógyártási árainkat is.

Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük neked, ezért érdemes most átgondolnod és időt szánnod rá.

Részletes árajánlatot kérek!


Várható médiaköltés* (Google, YouTube, Facebook, Instagram, TikTok)
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!