preloader

Magazin szerző: Német János

Német János videó producer és online marketing szakértő

Azt vallom, hogy "önmagunk folyamatos fejlesztése a legjobb befektetés", ezért mindig időt szánok a tanulásra és a szakmai könyvek elolvasására. Filozófiám: "A siker titka az, hogy tudjál valamit, amit senki más nem tud." 2015 januárjában önmagam értem el, hogy a vállalkozásom megszerezze a minősített Google Partner címet, melyet azóta is folyamatosan meg tudtam tartani.

A 80-as évek elején születtem Gyulán, a Xenial korszakban, vagyis azok közé tartozom, akik nem születtek bele a digitális forradalomba. Vállalkozói ambícióm 12 éves koromban kezdődött, amikor is elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen minőségi munkával kereshetnénk egy kis pénzt. Valószínűleg én lehettem az első magyar gyermek "kagyló díler". Ugyanis a nagynénikém az olasz tengerpartról hozott egy szatyornyi kagylót ajándékba, én pedig kreatívan becsomagoltom és értékesítettem vasárnaponként a piacon. Azóta tudom, hogy aranyos gyermekekkel, cuki háziállatokkal és hiányos öltözetű hölgyekkel "mindent" el lehet adni.

14 éves korom óta folyamatosan dolgozok. A családom szerencsére nem volt rászorulva, de mégis magam kerestem munkát nyaranta és évközben, hogy fejlesszem önmagamat és a számítógépemet. Kevesen tudják, de a legelső szakmám asztalos, ugyanis kerestem az utamat. Nem csak ebben dolgoztam évekig, hanem pl.: építőipari segédmunkásként és felszolgálóként is. Fizikai munkásként kezdtem a felnőtté válásom szakaszát, ezáltal értettem meg a fizikai és szellemi munka lényegét. Látásmódom, maximalizmusom és alázatom a munkához így alakult ki. Nehezen hihető, de visszahúzódó, érzékeny gyermek voltam, de ma már könnyedén kommunikálok és kiállok szinte bármekkora tömeg elé előadást tartani.

2005-ben kerültem Szegedre az egyetem végett. 2008-ban webfejlesztőként kezdtem a pályafutásomat. Számos weboldalt készítettem és közben rájöttem, hogy a programkódok nem kötnek le, színesebb tevékenységre vágytam. Sokkal jobban érdekelt pl.: miként lehet felhasználóbarát webes arculatot készíteni, keresőoptimalizálni a weboldalt, hirdetni a Google-ben. Akkor még a social media, mint fogalom sem volt ismert az itthoni iWiW korszakban. Autodidakta módon kezdtem el magamat képezni az online marketing területén, miközben a programozást tanultam az egyetemen. Így következett be, hogy az egész webes szakmát kitanultam és az évek alatt számos végzettséget szereztem, főként Budapesten. 2011-ben megalapítottam a vállalkozásomat, hogy az addig megszerzett tapasztalataimat másokkal is megosszam.

A videók szerkesztése a CD megjelenése (pontosabban az átlag felhasznó felé való elérhetőség) óta érdekelt, viszont akkor még nem kötött le úgy, mint maga a számítógép. Másrészt akkor még a digitális fényképezőgép és a digitális videó a gyerekkorát élte. Az online marketing területben való szakmaiság hozta meg számomra 2017-ben azt a felismerést, hogy az online videó tartalomgyártás lesz a jövő egyik fontos digitális eszköze. Mérnökként a tehnológia mindig is közel állt hozzám, így elkezdtem orientálódni ezen szakterületre is. Mivel tudom hogyan kell értékesíteni a weben, és ezt át tudom ültetni a videókba is, így a technikai feltételeket kellett megteremtenem, hogy ki tudjak teljesedni. Végül 2020 tavaszán fővonalként indítottam el a vállalkozásomban az üzleti videó gyártás szolgáltatást.

Szakmai végzettségeim:

  • informatikai mérnök MSc diploma
  • online marketing tanfolyam
  • hivatalosan minősített Google Ads szakértő és Google Partner
  • okleveles mobil üzleti és kommunikációs szakértő
  • fotográfus és fotótermék-kereskedő OKJ
  • számos egyéb tanfolyam és önképzés

Fő szakterületeim a keresőoptimalizálás, Google Ads és Facebook hirdetés, front-end webfejlesztés és a videó gyártás. Ezek mellett természetesen átfogóan jártas vagyok az online marketing minden szakterületében. Érdekességképp ez idáig több mint 300 millió Ft médiaköltési hirdetéseket kezeltem az ügyfelek megelégedésére. 2017 év eleje óta vállalkozókat, marketingeseket és tanulni vágyókat oktatok folyamatosan az online marketing szakterületeiből egész napos tantermi szemináriumokon.

A sport gyermekkorom óta jelen van az életemben, több sportágat is kipróbáltam pl.: NB II-es kosaras is voltam. Végül közel 20 éve a erőemelés lett az életem része. Emellett az egészséges életmód híve vagyok, ha pedig időm engedi szeretek sütni-főzni.

Többször felmerült, hogy mégis hogyan érthetek ennyi szakterülethez?
Fiatalkoromban alig szórakoztam, szombatonként amikor hívtak a haverok, nem értették, hogy miért nem megyek velük bulizni. Így maradt az elhivatottság, a napi min. 12 óra meló hétvégén is éveken keresztül és a folyamatos önképzés mind a mai napig. A motiváció nagyon is fontos, mert a választás lehetősége mindenkinek adott, viszont a cél eléréséhez maximális erőt kell beleadni, minden nap. A lehetetlen csak egy kihívás, de valójában, nem létezik.


Cikk keresése


Kérd itt a Digitális magazinunk értesítőjét!

Iratkozz fel, ha szeretnéd elsők között olvasni a legfrissebb cikkeinket és nem szeretnél lemaradni róluk.Kövess minket!