Magazin szerző: Német János
digital marketing specialist, business video creator

Német János videó producer és online marketing szakértő

Azt vallom, hogy "önmagunk folyamatos fejlesztése a legjobb befektetés", ezért mindig időt szánok a tanulásra és a szakmai könyvek elolvasására. Filozófiám: "A siker titka az, hogy tudjál valamit, amit senki más nem tud."

A 80-as évek elején születtem Gyulán, a Xenial korszakban, vagyis azok közé tartozom, akik nem születtek bele a digitális forradalomba. Vállalkozói ambícióm 12 éves koromban kezdődött, amikor is elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen minőségi munkával kereshetnénk egy kis pénzt. Valószínűleg én lehettem az első magyar gyermek "kagyló díler". Ugyanis a nagynénikém az olasz tengerpartról hozott egy szatyornyi kagylót ajándékba, én pedig kreatívan becsomagoltam és értékesítettem vasárnaponként a piacon. Azóta tudom, hogy aranyos gyermekekkel, cuki háziállatokkal és hiányos öltözetű hölgyekkel "mindent" el lehet adni.

14 éves korom óta folyamatosan dolgozok. A családom szerencsére nem volt rászorulva, de mégis magam kerestem munkát nyaranta és év közben, hogy fejlesszem önmagamat és a számítógépemet. Kevesen tudják, de a legelső szakmám asztalos, ugyanis kerestem az utamat. Nem csak ebben dolgoztam évekig, hanem pl.: építőipari segédmunkásként és felszolgálóként is. Fizikai munkásként kezdtem a felnőtté válásom szakaszát, ezáltal értettem meg a fizikai és szellemi munka lényegét. Látásmódom, maximalizmusom és alázatom a munkához így alakult ki. Nehezen hihető, de visszahúzódó, érzékeny gyermek voltam, de ma már könnyedén kommunikálok és kiállok szinte bármekkora tömeg elé előadást tartani.

2005-ben kerültem Szegedre az egyetem végett. 2008-ban webfejlesztőként kezdtem a pályafutásomat. Számos weboldalt készítettem és közben rájöttem, hogy a programkódok nem kötnek le, színesebb tevékenységre vágytam. Sokkal jobban érdekelt pl.: miként lehet felhasználóbarát webes arculatot készíteni, keresőoptimalizálni a weboldalt, hirdetni a Google-ben. Akkor még a social media, mint fogalom sem volt ismert az itthoni iWiW korszakban. Autodidakta módon kezdtem el magamat képezni az online marketing területén, miközben a programozást tanultam az egyetemen. Így következett be, hogy az egész webes szakmát kitanultam és az évek alatt számos végzettséget szereztem, főként Budapesten. 2011-ben megalapítottam a vállalkozásomat, hogy az addig megszerzett tapasztalataimat másokkal is megosszam.

A videók szerkesztése a CD megjelenése (pontosabban az átlag felhasználó felé való elérhetőség) óta érdekelt, viszont akkor még nem kötött le úgy, mint maga a számítógép. Másrészt akkor még a digitális fényképezőgép és a digitális videó a gyerekkorát élte. Az online marketing területben való szakmaiság hozta meg számomra 2017-ben azt a felismerést, hogy az online videó tartalomgyártás lesz a jövő egyik fontos digitális eszköze. Mérnökként a technológia mindig is közel állt hozzám, így elkezdtem orientálódni ezen szakterületre is. Mivel tudom hogyan kell értékesíteni a weben, és ezt át tudom ültetni a videókba is, így a technikai feltételeket kellett megteremtenem, hogy ki tudjak teljesedni. Végül 2020 tavaszán fővonalként indítottam el a vállalkozásomban az üzleti videó gyártás szolgáltatást.

Szakmai végzettségeim:

  • informatikai mérnök mesterdiploma
  • online marketing tanfolyam
  • hivatalosan minősített Google Ads szakértő és Google Partner (évente 6db vizsga)
  • üzleti és kommunikációs szakértő
  • fotográfus és fotótermék-kereskedő
  • reklámfilm készítő
  • drónpilóta jogosítvány (A1/A3, A2 - 5 évente 2db vizsga)
  • számos egyéb tanfolyam és önképzés

Fő szakterületeim a keresőoptimalizálás (erre kiváló példa ez a weboldalam), Google Ads és Social media hirdetések, front-end webfejlesztés és a videó gyártás. Ezek mellett természetesen átfogóan jártas vagyok az online marketing minden szakterületében.

2015 januárjában önmagam értem el, hogy a vállalkozásom megszerezze a minősített Google Partner címet, melyet azóta is folyamatosan meg tudtam tartani.

A Neten a Videóm hivatalosan minősített Google Partner

2017 év eleje óta vállalkozókat, marketingeseket és tanulni vágyókat oktatok az online marketing szakterületeiből egész napos tantermi szemináriumokon. Viszont a 2020/21-es pandémia időszaka óta főként csak online képzéseim vannak.

2020-ban és 2021-ben is NETEN A VIDEÓM weboldalam (tehát amit most olvasol) elnyerte Az Év honlapja különdíjat a Portfólió kategóriában.

   

2021-ben a WhitePress összeállította a keresőoptimalizálással és online marketinggel egyaránt foglalkozó magyar szakértők független TOP 50 listáját, akik közé engem is beválogattak.

A sport gyermekkorom óta jelen van az életemben, több sportágat is kipróbáltam. Végül közel 20 éve a erőemelés lett az életem része. Emellett az egészséges életmód híve vagyok, ha pedig időm engedi szeretek sütni-főzni.

Többször felmerült, hogy mégis hogyan érthetek ennyi szakterülethez?
Fiatalkoromban alig szórakoztam, szombatonként amikor hívtak a barátok, nem értették, hogy miért nem megyek velük bulizni. Így maradt az elhivatottság, a napi min. 12 óra meló hétvégén is éveken keresztül és a folyamatos önképzés mind a mai napig. A motiváció nagyon is fontos, mert a választás lehetősége mindenkinek adott, viszont a cél eléréséhez maximális erőt kell beleadni, minden nap. A lehetetlen csak egy kihívás, de valójában, nem létezik.


Cikk keresése


Kérd itt a digitális magazinunk értesítőjét!

Iratkozz fel itt, ha szeretnéd elsők között olvasni a legfrissebb cikkeinket és a digitális marketing híreket.Kövess minket!