preloader

Látványos megoldás, mégsem luxuskiadás:
ezért érdemes az eladáshoz ingatlan videót forgatni

2020-11-03   Német János   779   218   Drón, Videó marketing, Technológia

Az ingatlanbemutató videó, ingatlan videó a lakás eladás legjobb eszköze

Olvasási idő: 3:33 perc

A digitális technológia fejlődése az elmúlt években olyan lehetőségek előtt nyitotta meg a kaput, melyekre korábban nem is gondoltunk. Az okos technológia fejlődésének köszönhetően egyre népszerűbbek a multimédiás tartalmak, és nincs ez másképp az ingatlanpiacon sem, ahol a lakásbemutató videó műfaja egyre jobban hódít.

A lakásvideó, vagy ingatlan videó lényege, hogy az általunk kiszemelt ingatlant, legyen szó házról, lakásról, telekről, nyaralóról, vagy irodaházról, repülőgép és/vagy emberi szemszögből is körbejárhatjuk.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem a legfőbb okait annak, kiknek, illetve miért éri meg lakásbemutató videót készíteniük eladó ingatlanjukról.


Biztonságos ingatlan-adás vétel, lakásvideó segítségével

Az elmúlt időszakban a szociális távolságtartás mindnyájunknak meglehetősen megnehezítette az életét. A hirtelen jött otthoni munkavégzés és a vírushelyzettel kapcsolatos korlátozások pedig a lakáseladást tervező magánszemélyeket és az ingatlanközvetítő ügynököket, irodákat sem kímélték.

Éppen ezért egyre nehezebb feladat lett az ingatlant bemutató séták megszervezése, mely azonban az eladás szempontjából nélkülözhetetlen állomást jelent. Többek közt erre a problémára kínál megoldást egy ingatlanbemutató videó, melynek segítségével a néző teljesen körbejárhatja az ingatlant, irodát, vagy a lakás legkisebb zugait, anélkül, hogy személyesen ott kellene lennie a helyszínen.

Ez kiváló lehetőséget jelent arra, hogy az adott ingatlant személyesen már csak azok az érdeklődők tekintsék meg, akik komoly szándékkal érkeznek, és nagy valószínűséggel szeretnék megvásárolni azt. Így az eladás folyamata úgy lehet hatékonyabb, hogy kevesebb kockázattal jár együtt, és a jelenlegi körülmények között a lehető legbiztonságosabb. Arról nem is beszélve, hogy az érdeklődők felkészültebben érkezhetnek a személyes találkozóra, és már az első megbeszélés alkalmával "otthonosabban" érezhetik magukat az ingatlanban a bemutató videónak köszönhetően.


Fontos a hangulat tökéletes átadása

Minden háznak, lakásnak lelke, saját személyisége van. Minden otthon hangulata más, és minden ingatlant más miatt szeretnek a lakói. Fontos tehát, hogy az eladás során hatékonyan tudjuk átadni a potenciális vevők számára azt, milyen érzés az általunk árult ingatlanban élni. Mit szeretünk benne, és miért ajánljuk megvásárlásra.

Erre a feladatra pedig a képek már nem feltétlenül elegendők. Egy profi eszközökkel rögzített és szakemberek által szerkesztett lakásvideó azonban képes online formában is átadni azt az érzést, mintha személyesen járnánk az adott ingatlanban. Egyszerre több érzékszervünkkel bizonyosodhatunk meg a lakás pozitív tulajdonságairól, és tekinthetjük meg annak elrendezését, méreteit, egyéb paramétereit. Ráadásul mindezt úgy, hogy ki sem kell mozdulnunk a lakásból.

Egy ingatlan videó csak akkor lehet igazán működőképes, ha képes arra, hogy pozitív érzelmeket váltson ki a potenciális vevőkből. Éppen ezért az egyedi képi világ és a témába illő látvány átadása rendkívül fontos feladat. Elkészítését nem szabad tehát félvállról venni, attól függetlenül sem, hogy legtöbb esetben a leforgatáshoz nincs szükségünk szereplőkre.


Mikor éri meg lakásbemutató videót készíteni?

A lakásvideó készítése leginkább a nagyobb ingatlanok esetében lehet szükséges. Természetesen egy panellakás is körbejárható, azonban kevésbé lesz látványos, mint egy méretesebb otthon. Egy társasházi lakás eladása esetén azonban már mindenképp érdemes lehet beruházni egy "sétavideóra" annak érdekében, hogy megmutassuk az ingatlan méreteit és valódi hangulatát.

A leglátványosabbak persze egyértelműen a kertes házak és a nagyobb ingatlanok, hiszen ezekben az esetekben a házat kívülről, valamint annak környékét drónnal is bemutathatjuk. Csakúgy, mint a nagyobb telkek, csarnok- és üzemépületek esetében is, így a videós megoldás nem csak magánszemélyek és kisebb vállalkozások, de nagyobb cégek számára is rendkívül hasznos eszköz lehet egy adott ingatlan értékesítése során.


Az ingatlan videó mellett nem lesz szükségem másra, hogy eladjam a lakásom?

A lakásvideó egy hasznos eszköz, mely segít abban, hogy eladó ingatlanunkat hatékonyabban értékesíthessük, azonban önmagában természetesen nem képes minden egyéb módszert és megoldást helyettesíteni. Mellette ugyanúgy szükségünk lesz a lakásról készült fotókra, egy alaprajzra, valamint az ingatlan pontos leírására is.

Ahhoz azonban, hogy a ház vagy lakás kívül-belül bejárható legyen, mindenképp lakásvideóra lesz szükségünk. Ez pedig a jelenlegi helyzet mellett, amikor a cél a személyes kontaktus lehető leghatékonyabb visszaszorítása, elkerülhetetlen megoldásnak tekinthető az értékesítés szempontjából tekintve.


Megéri-e saját ingatlanvideót készítenünk?

A tökéletes bemutató videó esetében kiemelten fontos a minőség. Egy gyenge minőségű, remegő kamerával készült, átgondolatlan ingatlan videó ugyanis a világ legszebb otthonát, vagy a legjobb irodát is képes nem megfelelő színben láttatni a potenciális vásárlójelöltekkel.

Minden esetben olyan felszerelésre lesz tehát szükségünk, melynek segítségével hatékonyan adhatjuk át az adott lakás, az iroda, vagy épp a telek hangulatát. A minőségi eredményhez egy jó kamera mellett többek közt nagy látószögű lencsére, stabilizátorra, de akár drónra is szükségünk lehet. Az ilyen eszközökkel készült felvételek ugyanis képesek olyan részleteiben gazdag képet alkotni az adott ingatlanról, melynek köszönhetően valóban olyan, mintha jelen lennénk az épületben, vagy a telken, és személyesen járnánk be a terepet.


Tetszett a cikk? Kérlek, oszd meg!


Szeretnél továbbra is ingyenes cikkeket olvasni? Kérlek, támogasd a magazint!
Mi az a Patreon?

Támogatás a Patreonon

 


Cikk keresése


Kérd itt a Digitális magazinunk értesítőjét!

Iratkozz fel, ha szeretnéd elsők között olvasni a legfrissebb cikkeinket és nem szeretnél lemaradni róluk.Kövess minket!