Karanténvideó árnyjáték otthoni inspirációkkal

2020-04-30   Német János   1.449   464   Online videó, Film

Karanténvideó horror rövidfilm kisfilm árnyjátékkal

Olvasási idő: 4:51+ perc

A koronavírus miatt otthon ragadtunk és azon töprengünk, hogy mivel töltsük el hasznosan az időnket. Valaki tanulással, olvasással, sportolással, valamilyen kreatív tevékenységgel, vagy csak egyszerűen TV nézéssel. És vannak a filmiparban tevékenykedők, akik otthon is szeretnének valami maradandót alkotni. Több külföldi "karanténvideós" kisfilmet is megnéztem, de végül egyet választottam. Nem ez lesz az év filmje, viszont nincs benne szöveg, könnyen fogyasztható és mindenkinek át fog menni a tartalma.

A karanténvideó David F. Sandberg svéd filmkészítőtől származik, akinek a kezei közül jött ki az ismert Shazam 1-2 és az Annabelle 2. A címe "Shadowed", magyarul az árnyékolt, vagy árnyékos szó rá a megfelelő. A YouTube-on jelenleg 245.000 megtekintésnél jár, talán azért is nem sok, mert kevesen ismerik. David elhatározta, hogy forgat egy 3 perces horror típusú rövidfilmet, amiben a felesége, Lotta lesz a főszereplő. Ugye milyen jó, ha a feleség, vagy a férj nem csak támogat minket, de részt vesz a munkánkban is.

Semmilyen vérengzés nincs benne, helyette a rettegést célozta meg. Több nap volt mire elkészítették, napi pár órát szánt rá, hiszen nem kellett sietni és a munkáikat is el tudták látni otthon. A saját bevallása szerint nem profi operatőr, hiszen nem ez a szakterülete, de ez szerintem fel sem tűnik.

Utánajártam, hogy milyen eszközöket használt a videó elkészítéséhez:

  • Blackmagic 4K Cinema kamera
  • Sigma 18-25mm f/1.8 objektív
  • Rode videómikrofon
  • Manfrotto videóállvány
  • LED-es kislámpák
  • Zseblámpák

Ezekből gyorsan kiderül, hogy ez kb. 1 milló Ft-os felszerelés, plusz a szoftverek (Adobe Premiere Pro, After Effects, Blender free) licenszdíja. Tehát a felszerelésre ugyanúgy figyelt, hiszen nem adhatott ki a kezéből gyenge minőséget. Természetesen nem ezen célból vásárolta a kamerát. Erre a minimális eszközparkra azért is volt szüksége, mert végig sötétben forgatott és maga vette fel a hangeffekteket. Azt pedig tudjuk, hogy a profi kamerák és objektívek egyik lelke, hogy sötétben milyen felvételt tudnak készíteni. Emellett a megvilágítás és az árnyjáték is kulcsfontosságú volt, amihez főként több kisebb LED-es fényforrást és zseblámpákat használt.

Most pedig sötétíts be a szobádba, csukj be minden ajtót és ablakot, tekerd fel a hangerőt, dőlj hátra és élvezd ki ezt a 3 percet.
Ha pedig még kíváncsibb vagy, arra gondoltam a filmkészítő összes horror kisfilmjét bemutatom, amikben szintúgy a felesége volt a főszereplő. Van közötte egy 14 másodperces is, viszont ezeket már nem a karantén ideje alatt forgatta. Érdemes az összeset végignézned.Tetszett a cikk? Kérlek, oszd meg!


Szeretnél továbbra is ingyenes cikkeket olvasni? Kérlek, támogasd a magazint!
Mi az a Patreon?

Támogatás a Patreonon

 


Cikk keresése


Kérd itt a digitális magazinunk értesítőjét!

Iratkozz fel itt, ha szeretnéd elsők között olvasni a legfrissebb cikkeinket és a digitális marketing híreket.Kövess minket!