preloader

Hogyan használd a YouTube Video Builder eszközt

2020-05-28   Német János   382   138   YouTube, Videó marketing, Marketing eszközök

YouTube Video Builder

Olvasási idő: 2:45+ perc

A YouTube Video Builder segítséget nyújt azoknak a vállalkozásoknak, akiknek nincsenek erőforrásaik, illetve büdzséjük a videók nulláról történő gyártásához. Egyelőre még csak béta verziós, viszont most és később is ingyenes marad. A Video Builder lényegében animálja a statikus anyagokat, illetve képeket, szöveget és logókat, amik mellé a Google a saját könyvtárából zenéket is biztosít. Több template (jelenleg 13db) közül lehet választani, az üzleti céljaid és az üzened alapján. Testre szabhatóak a színek, a betűtípusok és így tényleg gyorsan létre lehet hozni egy rövid YouTube videót, amely 6, 15, vagy 16 másodperc hosszú lehet.

Aki nem jártas a Google Ads-ben az biztosan megkérdezi, hogy miért csak ilyen rövid és rögzített idejű videós templatek közül választhatunk. Itt válik egyértelművé, hogy a Google legfontosabb szempontja, a Google Ads hirdetésekhez optimalizált eszköz létrehozása volt. Tehát van a nem átugorható YouTube hirdetés, amely 15-20 másodperc hosszú lehet és felhasználóknak értelemszerűen végig kell nézniük. A másik a rövid YouTube hirdetés, amely legfeljebb 6 másodperc hosszú lehet és 5 másodperc után átugorható.

A Video Builder segítségével szinte bármilyen videót létre lehet hozni, amit nem csak a Google Ads-ben, de saját weboldalunkon is elhelyezhetünk, illetve megoszthatunk. Hiszen ugyanúgy működik, mint egy általunk feltöltött YouTube videó.

Nyilvánvaló, hogy a vállalkozások eltérő kreatív igényekkel rendelkeznek. Egy étterem az új étlapjáról készítene egy kisvideót, míg egy B2B cég a szolgáltatásairól, amiből következtethetünk, hogy a videók elkészítésének széles tárháza nyílink meg számunkra. Azt azért ne felejtsük el, hogy ez nem helyettesíti a saját videóink gyártását, hiszen ez csak egy kiegészítő eszköz. A kisebb vállalkozások és a kevésbé kreatív tapasztalatokkal rendelkezők számára viszont hatékony és csekély befektetést jelent az egyszerű animált videóik elkészítéséhez.


Mielőtt használatba vennéd a YouTube Video Buildert

Még nyilvánosan nem érhető el, hiszen ahogy fent is írtam Beta verzióba van, viszont itt már tudsz regisztrálni és gyakorlatilag 5 napon belül használatba is veheted. Egy dologra figyelj: azt az email címet add meg, amelyet használsz a YouTube, illetve a Google Ads fiókjaidhoz, ugyanis csak arra a fiókra fogsz kapni jogosultságot. YouTube csatorna nélkül pedig nem tudod használni.


YouTube Video Builder követelmények

  • A kiválasztott YouTube csatornának a Tulajdonos, vagy Kezelő jogkörével kell rendelkezned. Ha esetleg még nincs YouTube csatornád, akkor a Google fiókoddal hozz létre egyet. Itt is ügyelj arra, hogy a későbbiekben egy Gmail fiókkal hozz létre minden Google szolgáltatást (Analytics, Search Console, Google Ads stb.), mert csak így tudod az egyes eszközöket összekapcsolni.
  • A videóban szereplő összes kép és logó használatához szerzői, vagy használati joggal kell rendelkezned, de ez nyilván nem meglepő. Tehát ugyanúgy, mint más kampányok esetében nem a Google Képek keresőből töltjük (lopjuk) le a talált képeket, hanem fotóssal készítjük, vagy Stock fotókat vásárolunk.
    A feltölthető képek maximális mérete 2MB lehet. A fekvő képek ajánlott mérete 1750×1080 px, az álló képeknél 1080×1920 px és a logó esetében 1000×500 px méretben kell gondolkoznunk. A képek kiterjesztése pedig .jpg, vagy .png formátumú lehet.
  • A Video Builder a Google Chrome-ra van optimalizálva, ezért azt javasolja a Google, hogy ezt használjuk. Ez persze nem jelenti azt, hogy más böngészővel ne működne, mert én Firefox-al is tudtam használni. Viszont pl.: Mac-at használóknak a Safari böngésző alatt már nem biztos, hogy stabil lesz a működése, vagy egyáltalán nem is enged belépni.

YouTube Video builder bemutató

Készítettem egy rövid bemutató videót az eszköz használatáról, hogy lásd tényleg nagyon egyszerű. Használd sikerrel!


Tetszett a cikk? Kérlek, oszd meg!


Keresés


Kérd itt a Digitális magazinunk értesítőjét!

Iratkozz fel, ha szeretnéd elsők között olvasni a legfrissebb cikkeinket és nem szeretnél lemaradni róluk.Kövess minket!