2022-es karácsonyi reklámfilmek válogatása

2022-12-20   Német János   2.128   638   Televízió, Online videó, Videó marketing

A legjobb 2022-es karácsonyi reklámfilmek

Olvasási idő: 24 perc

A karácsony hármas hívószava a szeretet, család és barátok. Ilyenkor az érzelmekre való hatás alkotja a központi vezérfonalat. Persze a marketingben alapból mindig erre törekszünk. Akkor jó egy karácsonyi reklámfilm, ha az adott márkát sikerül megfelelően elhelyezni a cselekményszálban. Összeválogattam 9+2 karácsonyi kisfilmet, melyek közé egy magyart is elhelyeztem.

Viszont az idei év kicsit másabb, mivel a fogyasztók minden eddiginél jobban odafigyelnek a költéseikre. Evégett a márkáknak egyensúlyt kell találniuk aközött, hogy bár a fogyasztók pénzügyileg nehéz időszakokkal néznek szembe, ámde ugyanúgy ragyogó ünnepeket szeretnének.

Egyes márkák a társadalmaink előtt álló kihívásokat szemléltetik: a karácsonyi hirdetések korábban a tiszta boldogságról és a nagy költségvetésről szóltak, de idén néhány márka tompítottabb, reálisabb megközelítést választott. Azzal a megosztottsággal foglalkoznak, amely egyre inkább végigvonulnak a világunkon, kevesebb akadályt és több empátiát hirdetve.

Az animált videók továbbra is népszerűek, hiszen nem csak mesékben alkalmazzák, hanem egy termék, vagy szolgáltatás működésének könnyebb bemutatására is. Így nem véletlen, hogy 3D-s animációs rekrámfilmek is szerepelnek a palettán.

A reklámipar egyre reprezentatívabb és befogadóbb lett az elmúlt években. Ahogy az alábbiakban látni is fogod, az idei karácsonyi reklámok is megerősítik ezt a pozitív tendenciát.


Coca Cola karácsonyi reklámfilm

Nincs karácsony Kevin nélkül, ahogy nincs karácsony Coca Cola nélkül sem. Évente új sztorikkal és minőségi reklámfilmekkel rukkolnak elő. Idén nem csak ezt a reklámot készítették el, hanem még két storyt is hoztak, így azokat is érdemes megtekintened a csatornájukon. A néző először azt gondolja, hogy a főszereplő anyukája valóban ott áll a fia mellett és segíti őt, de a végén kiderül, hogy ez csak egy karácsonyi varázslat volt.


Amazon karácsonyi reklámfilm

Az Amazon idei ünnepi filmjét Taika Waititi Oscar-díjas író, rendező és színész rendezte amelyben, egy apa megmutatja, hogyan teremthető öröm az ünnepi időszakban.


McDonald's karácsonyi reklámfilm

A meki reklámjának címe, "A lista". Egy kisfiú összeírja a télapónak szánt listáját, melyet a végén elveszt. Itt annyira nem érzek párhuzamot a story és a brand között, mert a végén betérhettek volna pl. egy játékboltba is.


Erste Bank karácsonyi reklámfilm

Sötét és hideg van odakint, de az összetartozás és a szeretet felmelegíti a karácsonyt. Az idei szlogenjük, hogy "Higgy a karácsonyban!"


Disney karácsonyi reklámfilm

A Disney, "Az ajándék" címet választotta, amely sztorinak már van előzménye az előző évekből. Eme utolsó fejezetben a kislány és a családja egy különleges új tag fogadására készül, de nem mindenki áll készen arra, hogy a dolgok megváltozzanak. Ez a szívet melengető történet a család varázsát és örömét, az ünnepi hagyományokat és az új emlékek teremtését ünnepli.


John Lewis karácsonyi reklámfilm

Az előző évekhez képest az idei ünnepi szezonban John Lewis úgy döntött, hogy elmesél egy valósághű történetet, amellyel felhívja a figyelmet az Egyesült Királyságban nevelőszülőknél lévő gyermekekre. A kisfilm főszereplője egy középkorú férfi, aki furcsán megszállottan tanulja meg a gördeszkázást, míg ki nem derül ennek a miértje.


Aldi karácsonyi reklámfilm

Az Aldi angliai karácsonyi reklámja a "Reszkessetek betörők" című filmet parodizálja, miközben Kevin (a sárgarépa) lemarad az ünnepekről. A 'Kevin, a sárgarépa' karakter visszatér egy újabb karácsonyi kalandra az Aldival, miközben elűz egy nemkívánatos otthoni betolakodót.


Penny karácsonyi reklámfilm

A német Penny év végi jelsza, hogy "Ideje összejönni". Koronavírus, migráció, energiaválság, ami meghatározza a mindennapjainkat és még soha nem volt ennyi konfliktus. Mindannyian érezzük az ebből fakadó problémákat, de karácsonykor nem akarunk mást, mint közösséget. Mindannyian együtt segíthetünk azzal, hogy kinyújtjuk egymás felé a kezünket és jobban megértjük egymást.


Unicum karácsonyi reklámfilm

"Sose felejtsd el honnan jöttél és ki vagy. Akármilyen távol is vagy az otthonodtól, az Unicum mindig összeköt. Hiszen pohár Unicumban van egy cseppnyi otthon." A karácsonyi magyar reklámok között említhetnénk a Telekom kampányát is, de szerintem az Unicumé lett a legbensőségesebb és a legszerethetőbb. Főként azért is, mert a főszereplő, Haumann Péter már sajnos nincs köztünk, aki a fiával együtt szerepelt.


Doc Morris karácsonyi reklámfilm (2020)

Bár a Doc Morris reklámfilmje már 2 éves, de a megjelenése óta minden évben előkerül. A nagypapa és a kisunoka közötti kapcsolat egy olyan erőt képvisel, ami hegyeket képes megmozgatni. A rendezés, a színészek és a valós story minőségi kisfilmet prezentál.


EDEKA karácsonyi reklámfilm (2015)

Utoljára hagytam egy 7 éves karácsonyi kisfilmet, ami szerintem sokaknak könnyet csal a szemébe. Elgondolkodtató, hogy a nagypapa milyen áron tudja összehozni a családját karácsonykor. Csak akkor értékeljük igazán a szerettünket, amikor már nincs köztünk? Mindig a családod legyen az első!


Tetszett a cikk? Kérlek, oszd meg!


Szeretnél továbbra is ingyenes cikkeket olvasni? Kérlek, támogasd a magazint!
Mi az a Patreon?

Támogatás a Patreonon

 


Cikk keresése


Kérd itt a digitális magazinunk értesítőjét!

Iratkozz fel itt, ha szeretnéd elsők között olvasni a legfrissebb cikkeinket és a digitális marketing híreket.Kövess minket!