Referencia videó
Bivalytenyésztés és húsfeldolgozás

5:35 perc   Cégbemutató videó, Drón videó

A Mákszem Bivalyoskert Családi Gazdaság bivalytenyésztéssel és húsfeldolgozással foglalkozik. A cégbemutató videóval az volt a céljuk, hogy az embereket közelebb hozza a bivaly, mint tenyészállat megismeréséhez. Drón videó (légifelvétel) is készült, bár az őszi táj nem hozott színes látképet a nyári zöld színekkel szemben. A tulajdonosokat folyamatosan beszéltettük, kérdeztünk tőlük, hogy meséljenek arról miért a bivalytartást választották. Ezen hanganyagokat használtuk fel a narrációhoz, miközben a tájat és az állatokat mutatjuk be, mint egy dokumentumfilmben. Sajnos nagyon szeles volt az idő és 2019 őszén még nem rendelkeztünk azzal a felszereléssel, amivel ma már szél és háttérzaj mentes felvételt tudunk készíteni. Így a hang utómunkálataival is bizonyos pontokon halattszik a szél.

Egy kis sztori

A tulajdonosok ötlete volt, hogy részt vegyenek a "Tetris Challenge" nevezetű kihívásban, aminek sikerült eleget tennünk (ez látható a galériában is). Bár a bivaly befogása, illetve odaterelése volt a legnehezebb feladat, amiben szerintem mindenki sokkal jobban elfáradt, mint a bivaly. Mi messzebb álltunk, mert kiszámíthatatlan volt mikor indul el a bivaly, ezért csak türelmesen vártunk, mire a gazdának sikerült a megfelelő helyre csalogatnia és gyorsan lefeküdnie, hogy jó képeket lőjünk. Az erről készült kép és videó lentebb látható. Sajnos az erős szél miatt a drónt nem sikerült pontosan megtartani.

A mi tervünk az volt, hogy felvesszük drónnal, ahogy az állatok kivágtatnak a karámból. Viszont olyan sokára indultak meg, illetve olyan hirtelen, hogy nem volt idő a drónt átkapcsolni sport módba és késve indult meg a kamera. Sajnos újra nem tudtuk felvenni, mert min. 1 óra lett volna a csorda visszahajtása és már a nap végén jártunk. Eme kis baklövés ellenére a tulajdonosok elégedettek voltak az eredménnyel. Hát na, ők is beismerték, hogy nem könnyű állatokkal dolgozni, mert azoknak nem mondhatjuk meg, hogy várjál még egy kicsit mire beállítom a kamerát, vagy menj már kérlek vissza, hogy újra forgassuk.

Magáról a húsfeldolgozásról direkt nem készült videó, mert nem tartottuk értelmét azt megmutatni, hogy a videó összhatását ne vigye el. A végterméket tekintve csak a bivalykolbászról készült egy kis összeállítás.

Az sem titok, hogy a logójukat is mi készítettük még jóval a forgatás előtt. Nem volt egyszerű, mert a nevükből kifolyólag (mákszem, bivaly) két teljesen ellentétes motímuot kellett megálmodni, amihez megfelelő színvilágot is igazítani kellett.

Forgatáson készült képek

A galéria megtekintéséhez kattints a képekre. Ezen videó és képi referencimunkánkat a drónos felvétel kivételével nem a jelenlegi felszerelésünkkel készítettük.

Tetris Challenge drónvideó


Referencia menü

Kíváncsi vagy a többi videó referenciamunkára is?

Referenciák


Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!