Reklámfilm - Image film - Promóciós film

Ha reklámfilmről, reklám videóról, vagy csak szimplán marketing videókról beszélünk, a legtöbb embernek még mindig a tévéreklámok jutnak eszébe. Szerencsére ez már korán sincs így, hiszen ma már számos online platformon tudunk megjelenni a videóinkkal. Gyorsabban és olcsóbban tudunk eljutni az emberekhez, mint eddig szinte bármikor. Persze ezzel együtt egyre nehezebb a reklámzaj dzsungeléből is kitűnni, de az az igazság, hogy nagyon kevés az értékes videós tartalom, tehát semmi nincs veszve.

A legtöbb ügyfelünkkel mikor elkezdünk arról beszélgetni, hogy "milyen videókat is készítsünk?" általában a reklámfilm, image film videó típusokra kapásból nemet mondanak. Szerintük ezeket csak a multi cégek és milliárdos bevételű vállalkozások engedhetik meg maguknak, illetve csak nekik lehet szükségük rá. Ez egy óriási tévedés, mert ma már nem kell több milliós büdzsé hozzá, hogy neked is legyen pöpec reklámfilmed, illetve reklám videód. Kivéve persze ha olyan reklámfilmet, vagy image filmet szeretnél, mint amit a multi cégek gyártatnak. De ebben az esetben amúgy sem minket választanál, mert mi nem a nagy költségvetésű reklámvideók készítésére vagyunk szakosodva.


Milyen reklámfilmet készítsünk?

Többféle témát dolgozhatsz fel: elmesélhetsz egy történetet (storytelling), megoldhatsz egy problémát a termékeddel, feldolgozhatsz egy célközönségedet érintő nehézséget. Sokszor már egyébként maga a célközönség kutatása megadja a témát, így érdemes előtte egy kis kutatást is végezni. Ma már a marketing szakma kampányokban gondolkodik, és persze egy ütős kampányból sem maradhat ki egy jó reklámfilm. Még ha nem is gondolkodsz nagy brandépítő tervekben, de a kisebb online marketing folyamataidból tényleg nem érdemes kihagyni. Csak teszteld le, hogy egy kép vagy a videó teljesít jobban. Meg fogsz lepődni, hogy a videó lesz a térnyerő elem.

A reklámfilm egy online, vagy offline hirdetés, melynek célja, hogy felkeltse a figyelmet és az érdeklődést. Ha másképp fogalmazunk, akkor a reklám videó egy "kedvcsináló videó", amely bevonzza a potenciális ügyfeleket. A televízióba többnyire egy nagy reklámfilm szokott készülni, de az online kampányoknál az A/B tesztelések végett több reklám videóban is gondolkodhatunk, amelyek targetálását rábízhatjuk pl. a Facebook-, vagy YouTube hirdetésekre.


Mikor szokott elvérezni egy reklámfilm?

A reklámfilmek és imázs filmek esetében elengedhetetlen a marketingesekkel való tervezés. Ugyanis egy reklám videó készítése előtt buyer personákat (az ügyfél fájó pontja személyre szabva) érdemes készíteni, hogy a szolgáltatásod, vagy a terméked, maximálisan a célcsoportod tagjaira legyen szabva. Ebben tudunk mi is segíteni, sőt ez az egyik erősségünk, hiszen már az együttműködés elejétől fogva fogjuk a kezedet és marketinges szemmel építkezünk.

Sajnos jó néhány esetben egy videó gyártó azért kezd el - képzettség nélkül - online marketinggel foglalkozni, mert az ügyfélnek erre is igénye van. De a reklámfilm készítés és a marketing két külön szakterület. Sajnos ilyenkor nagyot lehet bukni, mert marketinges szakértelem nélkül a világ legjobb kamerája és operatőre sem ér semmit.

A reklámfilmek és image filmek esetében a videó minősége másodlagos, ha a fogyasztó nem tudja értelmezni a tartalmat.

Miben más az image (imázs) film?

Minden videónak van célja. A legtöbbnek az eladás, ilyen egyébként a reklámfilmek többsége is. Az image film, illetve imázsfilm abban különbözik a reklámfilmtől, hogy az nem ennyire direkt, nem szólít fel minden áron a vásárlásra. Inkább egy pozitív, kellemes érzést ad át, amivel azonosulni tud a néző. Az imázs filmekkel azt a céges jövőképet (vízió) és missziót adhatjuk át, amit Te és a céged valóban jelent. Megtervezésekor ugyanúgy nagyon nagy szükség van marketinges gondolkodásra is, mert erős koncepciót kell lerakni az asztalra.

Az image film műfaj mondhatni komplexebb a reklámfilm készítéshez képest, mert nagyobb perspektívából és mélyebb merítésből kell átadni a látványt és a mondanivalót.


Értékesítés céljából a promóciós film lesz a te barátod

Ezek a videók azok, amiknek a célja tényleg nem más, mint az értékesítés. A terméked vagy a szolgáltatásod úgy mutatjuk be, hogy annak minden olyan előnyét kiemeljük, ami vásárlásra bírhatja a nézőt. Természetesen nem csupán a termékedet lehet promotálni, hanem a céged is. Ez a B2B kommunikáción felül az úgy nevezett toborzó videókban is nagy szerepe van, amikkel a leendő munkavállalóidat tudod majd meggyőzni.


Foglaljuk össze tehát a 3 féle videó legfontosabb előnyeit

Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film készítés, image film készítés és promóciós film készítés érvek Általuk növelheted a webhelyed forgalmát és ezzel együt a konverzióid is nőni fognak.

Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film készítés, imázsfilm készítés és promóciós film készítés érvek Ezzel együtt pedig a konverzióid is nőni fognak.

Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film készítés, imázsfilm készítés és promóciós film készítés érvek Megerősítjük a vásárlói hűséget és márkahűséget.

Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film készítés, imázsfilm készítés és promóciós film készítés érvek Jobb munkatársakat vehetsz fel.

Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film készítés, imázsfilm készítés és promóciós film készítés érvek Könnyebben értékesíthetsz általuk.

Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film készítés, imázsfilm készítés és promóciós film készítés érvek Bizalmat építhetsz a leendő vevőiddel.

Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film készítés, imázsfilm készítés és promóciós film készítés érvek B2B és B2C szektorban is megállják a helyüket.


Így dolgozunk mi! A reklámfilm gyártás munkafolyamata:

Kiválasztjuk a témát, kitaláljuk a koncepciót, együtt gondolkodunk.

Segítünk statisztát, márkaarcot keresni, helyszínt választani.

Megírjuk a forgatókönyvet, a szereplő(k) szövegét, formába öntjük.

Filmipari eszközökkel leforgatjuk a reklám-, vagy image filmedet.

Összevágjuk és tökéletesítjük a videót szoftveres utómunkával.

Ha eredményt is szeretnél, akkor a videó marketingünk ad megoldást.


Mikor ne válaszd a reklámfilm, image film, vagy promóciós film gyártást?

Ellenérvek a Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film, imázsvideó készítés és Promóciós film készítés szolgáltatásról Ha nem hiszel az online videó jövőjében és nem szeretnéd a cégedet bemutatni senkinek.

Ellenérvek a Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film, imázsvideó készítés és Promóciós film készítés szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film, imázsvideó készítés és Promóciós film készítés szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a jelenlegi videóiddal, vagy videók nélkül is növekszik a céged.

Ellenérvek a Reklámfilm készítés, reklámvideó készítés, Image film, imázsvideó készítés és Promóciós film készítés szolgáltatásról Ha számodra megfelelő az okostelefon kamerájának minősége és szerinted a videó készítés csak pár kattintásból áll.Kérj itt reklámfilm és image film készítésre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz. Az ajánlatkérés semmire nem kötelez, csak arra, hogy valós adatokat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti és főként a KKV szektornak dolgozunk, magánszemélyeket nem vállalunk. A levél elküldéséhez kattints az "Árajánlatot kérek" gombra.


Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük, ezért érdemes most átgondolnod.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!