preloader

Hirdess eredményesen Facebook-, Instagram- és YouTube videókat

Valószínűleg nem fogsz meglepődni, ha azt mondjuk, hogy a legnépszerűbb közösségi média csatornák ma már teljesen a videók körül forognak. Minden nap nézünk videókat, ráadásul ez a videós tendencia a következő években még tovább fog növekedni. Elkerülhetetlen, hogy ne csak a weboldaladra készíts videókat, hanem videós hirdetéseket is alkalmazz.


2 dolog, amit a legtöbb ember összekever

1.

Vannak azok a videók, amiket arra találtak ki, hogy virálisan szárnyaljanak a közösségi médiában. Ezek sokszor előre megkomponált tartalmak, vagy épp teljesen okokból, véletlen válnak azzá. Itt az elérés, a megosztás és a kommentek számítanak, illetve jó esetben növelhetjük a márkánk ismertségét is.

2.

Egy-egy kampányunk során kitalált és célzott videók. Ezeknek a videóknak pontosan megvan a helye és az ideje. Egy lényegük van, hogy minél inkább hozzásegítsenek téged a nagyobb konverziós arányhoz. Kérdés, hogy Facebook videós hirdetés, Instagram videós hirdetés, vagy YouTube videós hirdetés a megfelelő.


90%-ig biztos, hogy eddig rosszul csináltad

Itt az ideje, hogy másképp gondolj a kampányaidra. Vegyünk egy rém egyszerű példát: el szeretnél adni egy terméket.

  1. Szeretnéd elérni a célközönséged és rávenni őket, hogy vásároljanak.
  2. Ha ez nem sikerül elsőre, újra meg kell próbálnod addig, amíg végül nem vásárolnak.
  3. Azok, akik pedig vásároltak, rá kell venned, hogy újra nálad vásároljanak.

Facebook videó hirdetés

Tehát először kezdjünk bele a célközönségünk elérésébe. Ehhez a Facebook tökéletesen megfelel nekünk. Ha ismered a lehetőségeket a rendszerben, akkor tudod, mennyi féle hirdetési fajtából és videós hirdetésekből választhatsz. Videót hirdetni az eddigi tapasztalatunk alapján: videóhirdetésekben, vagy érdeklődőgyűjtésben, vagy Canvas (azonnali élmény) hirdetésekben érdemes. Mi most az egyszerűség kedvéért videóhirdetésekben mutatjuk be a példát, de a többiről gyorsan írunk egy kis magyarázatot, ha esetleg nem ismernéd őket:

Érdeklődő gyűjtés: ahogy benne is van a nevében, gyűjtesz: neveket és e-mail címeket az értékajánlatodért cserébe. Egy form fog megnyílni az érdeklődők számára, akiket aztán játszi könnyedséggel tudsz majd szelektálni. És mi kelthetné fel leginkább az érdeklődést, mint egy jó videó.

Canvas: úgy képzeld el, mintha a Facebookon belül lenne egy landing oldalad, tehát a falhasználót platformon belül tartod, nem kell lefejlesztened egy külön oldalt, és nem kell idegeskedned a mobil nézet, vagy a betöltési sebesség miatt. Maga a hirdetésbe is nagyon jó, ha videó szerepel, de ezen mini landingen belül ki nem hagyhatod.


Most maradjunk a videó hirdetéseknél

Fontos, hogy ne csak videóban gondolkodj, hanem képeket is tesztelj a hirdetésnél (dinamikus hirdetések). A videós hirdetéseid viszont kimondottan azoknak fognak megjelenni, akik szeretnek videókat nézni. Tehát mondjuk indíthatsz egy termékbemutató videóval, amiben felkeltheted az érdeklődést, innen pedig szépen átvezetheted egy landingre, egy remek ajánlattal. Ennek a vége nyilván kétirányú lesz: vagy vásárol az illető, vagy nem.

Azokat, akik viszont csak a videónknál maradtak le, tehát nem kattintottak át az oldalunkra, érdemes szelektálni a videó megnézési idejének szempontjából. Ezt a célközönségekben tudod beállítani, és újra elérni szerintünk a minimum 50%-ot megnézett célcsoportot érdemes.


Instagram videó hirdetés

Mivel a Facebook hirdetéskezelőjében tudsz Instagramra is hirdetni, így a logika ugyanaz. De egy dolgot fogadj meg: más kreatívokat használj, mert ami jó a Facebookra, az nem jó az Instára. Oda sokkal látványosabb és mai szóval "fancy" tartalmak kellenek. Szóval érdemes külön Instagram videós kampányt indítani és tesztelni a tökéletes megoldást.


Ha nem vásárolnak a célcsoportunk egyes tagjai

Ekkor jönnek a remarketing hirdetések, amiben érdemes egy plusz ajánlattal készülni. Ide már másfajta videók kellenek, amiből a kedvencünk az elégedett ügyfélvélemények. Mert ha eddig nem bízott meg bennünk, akkor ezzel a videós hirdetéssel fordíthatunk rajta. Ilyenkor át kell vezetni egy másik landingre, ami rövidebb, összefoglalóbb (hiszen már ismeri a terméket), és tartalmazza a kibővített ajánlatunkat.

Itt jöhetnek képbe a YouTube hirdetések is, melyekkel viszont óvatosan kell bánni. Remek és hasznos dolog tud lenni, kivéve ha nem "idegesítőek". Biztosan tudod, hogy ezt a Google Ads-ben tudod beállítania (vagy ha eddig nem tudtad most már tudod), tehát ilyen fiókkal rendelkezned kell.


YouTube hirdetés

Legyen nagyon rövid a videó, ami azt jelenti, hogy vagy felkelted az érdeklődését 5-6 mp alatt (skippelés), vagy olyan bevezetőt találsz ki, amitől mindenképp végig akarja majd nézni.

Témától függ persze, de a vicces és figyelemfelkeltő dolgok a legtöbbször beválnak. Amit viszont csak nagyon kevesen tudnak, de hidd el, hogy hosszútávon ez éri meg, ha egy olyan csatornát hozol létre, amin hemzseg az érdekes tartalom. Egy videóért biztos nem fognak feliratkozni, ezt valószínű sejted.


Mit kezdjünk a vásárlóinkkal

Számukra aktualitásokat, szakértői véleményeket mutathatunk, vagy ők magukat kérhetjük meg, hogy legyenek a "hirdetőink": küldjenek be nekünk videót, ahogy használják a termékünket és mondják el mennyire elégedettek. Ennél jobb referencia videó nincs.


Nézzük át a videós hirdetések legfontosabb előnyeit:

Érvek a Facebook videó hirdetés, Instagram videó hirdetés, YouTube videó hirdetés készítés mellett A célközönséged ott van valamelyik közösségi média csatornán, ahol a videó hirdetések segítenek az értékesítésben.

Érvek a Facebook videó hirdetés, Instagram videó hirdetés, YouTube videó hirdetés készítés mellett Hamarabb tudnak azonosulni a termékkeddel, márkáddal, mint ha csak sima képeket mutatnál.

Érvek a Facebook videó hirdetés, Instagram videó hirdetés, YouTube videó hirdetés készítés mellett Hatékony és látványos kampányokat indíthatsz.

Érvek a Facebook videó hirdetés, Instagram videó hirdetés, YouTube videó hirdetés készítés mellett Remarketing videós hirdetés használatával a leghatásosabb a cél elérése.


Így dolgozunk mi! A videó hirdetés gyártás munkafolyamata:

Elkészítjük a weboldalad, vagy a jelenlegit átalakítjuk. Ez szintúgy fontos.

Megtervezzük az értékesítési tölcséredet + hova milyen videó kerüljön.

Ha az első kettőt más marketinges csapat végzi, akkor csak tanácsot adunk.

Forgatunk, vagy animációval elkészítjük a videós hirdetéseket.

Összevágjuk és tökéletesítjük a videókat digitális utómunkával.

Felállítjuk a videó marketing kampányodat és optimalizáljuk.


Mikor ne válaszd a videóhirdetéseket?

Ellenérvek a Facebook videó hirdetés, Instagram videó hirdetés, YouTube videó hirdetés készítése szolgáltatásról Ha nem hiszel az közösségi média videós hirdetéseiben és nem szeretnéd növelni a bevételedet.

Ellenérvek a Facebook videó hirdetés, Instagram videó hirdetés, YouTube videó hirdetés készítése szolgáltatásról Ha rendelkezel szakértőkkel, akik folyamatosan képzik magukat a legfrissebb tudást nyújtva.

Ellenérvek a Facebook videó hirdetés, Instagram videó hirdetés, YouTube videó hirdetés készítése szolgáltatásról Ha maximálisan elégedett vagy a videós hirdetéseiddel, vagy videók nélkül is növekszik a céged.Kérj itt videós hirdetésekre árajánlatot!

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz. Az ajánlatkérés semmire nem kötelez, csak arra, hogy valós adatokat és céges elérhetőségeket adj meg! Csak az üzleti és főként a KKV szektornak dolgozunk, magánszemélyeket nem vállalunk. A levél elküldéséhez kattints az "Árajánlatot kérek" gombra.


Esetleg pontosan tudod, hogy milyen videó(k)ra van szükséged? Ezeket a kérdéseket mindenképp feltesszük, ezért érdemes most átgondolnod.

Részletes árajánlatot kérek!
Ingyenes videó marketing képzés!

Tanulj és kérd a videó marketing tanácsokat a nívós levelekkel együtt! Plusz a magazinunk legfrissebb cikkeiről és aktuális újdonságainkról is értesülhetsz. Érdemes a valós keresztnevedet megadnod.Kövess minket!